Furkan Vakfı'na operasyon: 21 gözaltı

Adana'da polis ekipleri, Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'na baskın düzenledi düzenledi. Vakfın genel merkezi ve yöneticilerinin evlerinde arama yapan polis ekipleri aralarında vakfın kurucu başkanı Alparslan Kuytul'un da bulunduğu 21 kişiyi gözaltına aldı. Valilik operasyon nedeniyle kentte her türlü protesto eylemini yasakladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'na yönelik operasyon başlattı.

POLİS EKİPLERİ KAPILARI KIRARAK GİRDİ

Polis ekipleri, vakfın genel merkezi ve yöneticilerinin evlerine sabahın ilk saatlerinde baskın yaptı. Asayiş, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM), Çevik Kuvvet ve Özel Harekat şubelerinden polislerin de katıldığı baskında, kapılar, koçbaşlarıyla kırıldı. Baskınlar sırasında, vakfın genel merkezi TOMA'lar ve özel harekat timleriyle kuşatma altına alındı.

Polis ekipleri vakfın genel merkezinin bulunduğu sokakta giriş çıkışları kontrol altına aldı.

Vakfın genel merkezi, yöneticilerin evleri ve vakfa bağlı kuruluşlarda arama yapan polisler, 20 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında vakfın kurucu başkanı Alparslan Kuytul da var.

Polisin merkez Seyhan ilçesindeki Abidinpaşa Caddesi'nde bulunan vakıf merkez binasında yapılan aramada, yüksek miktarda para bulduğu iddia edildi.

GEREKÇE 'AFRİN' PAYLAŞIMLARI

Aynı binada 'sistem odası' olarak nitelenen bilişim sistemlerinin kurulu olduğu bir odada ise siber suçlarla mücadele polislerinin inceleme yaptığı kaydedildi.

Gözaltına alınanların Afrin operasyonuna ilişkin 'olumsuz paylaşımlar yapmak"  ve "terörü övücü propaganda faaliyetleri yürütmek"le suçlandıkları belirtildi.

VALİLİK GÖSTERİLERİ YASAKLADI

Gözaltına alınanların yakınları emniyet önünde toplanırken, Adana Valiliği, kentte gösteri yapılmasını yasakladı. Valilikten konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:

"Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı adı altında ve bu vakıf ile irtibatlı ya da iltisakı bulunan şahıslar tarafından, ilimiz genelinde park, bahçe, genel yollar, kamu binaları önleri, STK önleri, umuma açık ve kapalı alanlarda, umuma açık veya kapalı yer toplantıları, basın açıklaması, açlık grevi, imza stantları, çadır kurma, oturma eylemi ve bu gibi tüm faaliyetlerin eylem ve etkinlikler 5442 sayılı İl İdarisi Kanu'nun 11/C maddesine göre 'huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyeti kamu esenliğinin sağlanması' amacıyla 2911 sayılı toplantı Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 17'nci maddesi, 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu 11/m maddesi hükümleri doğrultusunda Valilik makamının onayı ile yasaklanmıştır."

İKİ İLDE DAHA OPERASYON

Polis ekipleri Adana'daki genel merkezin yanı sıra Niğde ve Elazığ'da da operasyonlar düzenlendi.  (ADANA/DHA)