CHP'li Böke, TTB'de: Annemin mücadelesini sürdüreceğim

CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, annesi Füsun Sayek’in de 10 yıl başkanlığını yaptığı Türk Tabipler Birliği’ne destek ziyaretinde bulundu. Annesinin işe giderken hep çiçek takmasına atfen yakasına bir çiçek takarak TTB merkezine gelen Böke, “Annemin verdiği mücadeleyi hem kızı olarak hem de birey olarak sürdüreceğim” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi başkanı ve üyesi 11 kişinin gözaltına alınmasına CHP milletvekilleri tepki gösterdi. Polis aramasının sürdüğü TTB  binasına giden CHP Sağlık Komisyonu Üyesi Milletvekilleri arasında CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke de vardı.

'EVDEN ÇIKMADAN ANNEMİN YAZILARINI OKUDUM'

Ayağı alçıda olduğu için koltuk değnekleriyle yürüyen Selin Sayek Böke, annesi Füsun Sayek’in 1996-2006 yıllarında Merkez Konseyi Başkanlığı'nı yaptığı TTB'nin yanında olduğunu söyledi. Evden çıkmadan önce annesi Füsun Sayek’in yazılarını okuduğunu anlatan Böke şunları söyledi:

“Annemin yazılarında TBB’nin Türkiye’de 'barış' diyen 'savaşa hayır' diyen yaklaşımının bugüne has olmadığını, bunun bir gelenek olduğunu gördüm. Annemin yazılarında hekimlerin en doğal görevi yaşam hakkı savunması vardı. Bugün aynı geleneğin sürmesi memnuniyet verici. Ama nasıl ki o dönemlerde bunu söyleyen Türk Tabipler Birliği’ne aynı iktidarın saldırıları olduysa, bugün de daha faşistleşmiş, otoriterleşmiş bir rejim altında aynı iktidarın, aynı şahısların aynı barışçıl anlayışa saldırdığını görüyoruz. Dolayısıyla o gün annemin verdiği mücadeleyi hem annemin kızı olarak hem de annemin hekim olarak verdiği yaşam hakkı mücadelesini, birey olarak kendim sürdüreceğim. Ama bir birey olarak ben yalnız değilim. Biz çok kalabalığız. Türkiye’de yaşam hakkını savunan, Türkiye’de barış isteyen, Türkiye’de birlikte yaşamak isteyen ve Türkiye’de soru sorarak doğruyu bulmak isteyen milyonlar var. Geçmişte de böyle oldu gelecekte de böyle olacak. Geçmişte de buna karşı bir Erdoğan vardı, bugün de buna karşı bir Erdoğan var. Mücadele asla hafiflemeyecek.”

TTB Merkez Konseyi üyesi doktorlara gözaltıTTB Merkez Konseyi üyesi doktorlara gözaltı

BAŞBAKAN’A İĞNE YAPMAK İSTİYORUM

1990-1994 yılları arasında TTB Merkez Konseyi üyeliği, 1996-2006 yıllarında da TTB Merkez Konseyi Başkanlığı yapan Füsun Sayek, 2005'te Başbakan Erdoğan'la "İğneyi doktora değil hemşireye yaptırırım, doktor damarı bulamaz icabında felç de edebilir" sözleri nedeniyle polemik yaşamıştı. Sayek "Canım Başbakan'a iğne yapmak istiyor" diyerek Erdoğan'a yanıt vermişti.

Sayek, 2006 yılında hayatını kaybetti.

Sağlık Bakanı: TTB'nin böyle açıklama yapma hakkı yokSağlık Bakanı: TTB'nin böyle açıklama yapma hakkı yok