Ahmet Şık, sağlık sorunları nedeniyle duruşmaya gelmedi

Gazeteci Ahmet Şık, Twitter, paylaşımları nedeniyle yargılandığı davanın duruşmasına sağlık sorunları nedeniyle katılamadı. Şık'ın avukatı Atalay, "Müvekkilim uzun tutukluluk nedeniyle sağlık sorunları yaşıyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci Ahmet Şık'ın sosyal medya paylaşımları nedeniyle  yargılandığı davanın görülmesine devam edildi. 'Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama' suçlamasıyla yargılanan ve halen Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Ahmet Şık, rahatsızlığı nedeniyle duruşmaya katılamadı.

'UZUN TUTUKLULUK NEDENİYLE SAĞLIK SORUNLARI YAŞIYOR'

İstanbul 17. Asliye Ceza Mahkemesi'nde ikinci celsesi görülen duruşmada hakim Mustafa Ün, Şık'ın duruşmada hazır bulundurulması talebine cezaevinden cevap geldiğini söyledi. Hakim, Şık'ın rahatsızlığı nedeniyle duruşmaya katılmayacağının bildirildiğini tutanağa geçirdi.

Ahmet Şık'ın avukatı Can Atalay, müvekkilinin uzun tutukluluk nedeniyle sağlık sorunları yaşadığını söyledi. Atalay, Şık'ın ilerleyen günlerde duruşmaya bizzat katılarak ifade vermek istediğini, cezaevi koşulları nedeniyle savunmasını hazırlamakta güçlük yaşadığını da ifade etti.

AYNI SUÇTAN İKİNCİ DAVA

Duruşmada ihbar üzerine Ahmet Şık hakkında "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama" suçundan ikinci bir dava açıldığı ve bu dava ile birleştirildiği de tutanağa geçirildi. Ahmet Şık'ın mahkeme huzurunda savunma yapması için bir dahaki celseye hazır edilmesi için cezaevine yazı yazılmasına karar veren mahkeme, duruşmayı 22 Mayıs tarihine erteledi.

İDDİANAMEDE NELER YER ALIYOR?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Kerem Kocalar tarafından Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) yapılan e-ihbara göre, Ahmet Şık'ın 2015-2016 yıllarında Twitter adlı sosyal paylaşım hesabından devleti aşağılayan ve teröre destek veren paylaşımlar yaptığı iddia edildi.

İddianamede, Ahmet Şık'ın söz konusu paylaşımlarına yer verilerek "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama" suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor. (İSTANBUL/DHA)