İçişleri Bakanlığı'ndan, TTB hakkında suç duyurusu

İçişleri Bakanlığı, Afrin harekatıyla ilgili açıklama yapan TTB Merkez Konseyi üyeleri hakkında savcılığa başvurulacağını duyurdu. Açıklamada, TTB Merkez Konseyi üyelerinin görevine son verilmesinin istendiği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanlığı, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyeleri hakkında, Afrin harekatıyla ilgili açıklaması nedeniyle suç duyurusunda bulunacak. Bakanlığın açıklamasında, TTB'nin Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekatı hakkında "savaş" değerlendirmesi yapıldığı, "halkı kin ve düşmanlığa sevk edildiği" ve "suçu ve suçluyu övmesi" gerekçeleriyle dava açılmasının talep edileceği belirtildi.

'GÖREVİ KÖTÜYE KULLANDILAR'

İçişleri Bakanlığı, TTB Merkez Konseyi'nin Afrin harekatıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. TTB Merkez Konseyi'nin "görevi kötüye kullandığı", "halkı kin ve düşmanlığa sevk ettiği" savunulan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kamu Kurumu niteliğindeki meslek kuruluşunun merkez konseyi üyesi olan şüpheliler görevlerini kötüye kullanmışlar, terör örgütünün faaliyetlerini meşru gösteren halkı kin ve düşmanlığa sevk eden bir açıklama yapmışlardır. Bu açıklamanın hukuk tarafından korunacak bir yönünün olmadığı açıktır. Bu açıklama sadece milletimizin değil, şüphelilerin temsil ettiği meslektaşlarının da tepkisine neden olmuştur. Başta terör örgütüyle kahramanca cansiperane mücadele eden kahramanlarımıza, milletimize saygısızlık olan bu açıklamayı sadece terör örgütü mensuplarının, onun siyasi uzantılarının iç ve dış destekçilerinin sahiplendiği dikkate alındığında şüphelilerin kanuna ve birliğin amaçlarına aykırı suç teşkil eden faaliyette bulunduklarının net bir şekilde anlaşılacağı muhakkaktır."

Erdoğan'dan TTB'ye 'barış' tepkisiErdoğan'dan TTB'ye 'barış' tepkisi

'GÖREVLERİNE SON VERİLMELİ'

Tabipleri Birliği Merkez Konseyi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunulacağı belirtilen açıklamada, "Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi üyeleri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunma ve ayrıca yine Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan 6023 Sayılı Kanunun Ek Madde 2/2 uyarınca  bugüne kadar ambulanslara, hastanelere ateş eden sağlık çalışanlarını, doktorları öldüren terör örgütünü açıkça kınayan bir açıklama yapamayan Türk Tabipleri Birliğinin Merkez Konseyi üyelerinin görevlerine son verilmesi amacıyla Asliye Hukuk Mahkemesine dava açılmasını talep etme zorunluluğu hasıl olmuştur" denildi. (ANKARA/DHA)

TTB: Metinde yer almayan ifadeler eklendiTTB: Metinde yer almayan ifadeler eklendi