HDP’den metal işçilerine destek

HDP, grevi yasaklanan metal işçilerinin mücadelesini desteklediğini açıkladı: Metal işçilerinin direnişi ile dayanışmayı sürdüreceğiz ve büyüteceğiz.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halkların Demokratik Partisi (HDP), Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası ve sektörde örgütlü 3 işçi sendikası arasında devam eden Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamamasına ilişkin yazılı açıklama yaptı. HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Fatma Kurtalan imzası ile yayınlanan açıklamada işçiler ve aileler ile birlikte toplamda 500 bin kişiyi doğrudan etkileyen görüşmelerde metal işçilerinin taleplerinin haklı olduğu belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi; “OHAL ile her türlü hak arama eyleminin şiddet ve baskı ile karşılaştığı, Türkiye emekçilerinin güvencesizliğe ve çok ağır çalışma koşullarına mahkum edildiği bir süreçte, metal işçilerinin haklı direnişini selamlıyoruz. Bu vesileyle tüm işçi ve emekçileri, emeğe yönelik saldırılara karşı birlikte mücadeleyi örgütlemeye ve büyütmeye davet ediyoruz. Metal işçilerinin direnişi ile dayanışmayı sürdüreceğiz ve büyüteceğiz”