Show Radyo: RTÜK'ten herhangi bir tebligat yapılmadı

Show Radyo, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve eşine hakaret edildiği gerekçesiyle ceza verildiği haberleri hakkında açıklama yaptı. Program kaydının istenmediği belirtilen açıklamada, RTÜK'ten gelen bir tebligat olmadığı aktarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve eşine hakaret içeren yayın nedeniyle ceza aldığı iddia edilen Show Radyo, açıklama yaptı. RTÜK'ten kendilere ceza verildiğine dair radyoya tebligat yapılmadığını belirtilen açıklamada, hakaret içerikli yayın yapılmadığı ifade edildi.

Show Radyo'da, Zeki Kayahan Coşkun sunduğu Matrax isimli programda, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve eşi Mihriban Aliyeva'ya hakaret içeren ifadelerin kullanıldığı iddia edilmişti. RTÜK'ün de Show Radyo'ya, 5 kez program durdurma ile en üst seviyeden idari para cezası verdiği öne sürülmüştü.

Medyaradar'ın haberine göre, Show Radyo yayında, Aliyev ve eşine hakaret edildiği iddiasını reddetti. Show Radyo'nun açıklamasında, RTÜK'ten kendilerine ulaşan bir tebligat olmadığını ve program kaydının istenmediği belirtildi.

Açıklamada, "'Aliyev Ailesine Saygısızlık' ibaresini kabul etmiyoruz, zira kuruluşumuzca kişi ve kurumların saygınlığına zarar verecek hiçbir yayın yapılmamıştır. Radyomuzun saygınlığına ve itibarına saldırı oluşturabilecek bu tür haberlere itibar edilmemesi gerekliliği ile, RTÜK tarafından kuruluşumuza resmi bir tebligat yapılması halinde, hukukçularımızın konu ile gerekli gerekli yasal girişimlerde bulunacağını bilgilerinize sunarız" denildi.

RTÜK'ten 'Aliyev' cezasıRTÜK'ten 'Aliyev' cezası