Semih Özakça kimdir?

OHAL KHK'si ile görevden ihraç edilen ve başvurusu OHAL Komisyonu tarafından geri çevrilen Semih Özakça açlık grevini sona erdirdi. Sınıf öğretmeni Özakça, beş aylık tutukluluğun ardından 1 Aralık'ta beraat etmişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - OHAL Komisyonu’nun işe iade talebi ile ilgili olumsuz yanıt verdiği ve açlık grevinin 324'üncü gününde eyleme son veren Semih Özakça, Mardin Mazıdağı Cumhuriyet İlkokulu'nda sınıf öğretmenliği yapıyordu.

29 Ekim 2016'da Resmi Gazete'de yayınlanan 675 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile görevden ihraç edilen Özakça 1989'da Eskişehir'de doğdu.  Sinop Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği bölümünü kazanan Özakça, aynı bölümde okuyan Esra Özakça ile evlendi.

Mezuniyetten sonra KPSS'ye giren Özakça, ikinci sene askerdeyken Erzurum Horasan'ın bir köyüne atandı.  Ulaşımı olmayan köy okulunda okulun müdürü, öğretmeni ve hademesi olan Özakça bir yıl sonra eş durumu ile Mardin Mazıdağı Cumhuriyet İlkokulu'nda görevlendirildi.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası üyesi Özakça, beş ay süren tutukluluğun ardından "örgüt üyeliği" iddiasıyla yargılandığı davadan 1 Aralık 2017'de beraat etti.