Nuriye Gülmen: Açlık grevini sonlandırıyoruz

OHAL Komisyonu'nun açlık grevindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın başvurusu hakkında olumsuz karar vermesinin ardından açıklama yapıldı. Gülmen ve Özakça, doktorları ve avukatlarıyla beraber düzenledikleri basın açıklamasında açlık grevinin sona erdiğini duyurdular.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - OHAL İnceleme Komisyonu 324 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın işe iade talebiyle yaptığı başvuruda olumsuz karar verdi. Başvuruları reddedilen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, kararla ilgili Semih ve Esra Özakça'nın evinde basın toplantısı düzenledi.

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, 324 gün önce "İşimizi geri istiyoruz" talebiyle başlattıkları açlık grevini sonlandırma kararı aldı.

Gülmen "Yargı yoluna gideceğiz. Açlık grevimizi bugün itibaren sonlandırıyoruz ama direnişimiz bitmedi. Hastane süracimiz bittikten sonra mücadele etmeye devam edeceğiz. Biz bitti demeden bitmeyecek" dedi.

Açıklamaya TİHV Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Genel Sekreteri Metin Bakkalcı, Ankara Tabip Odası Başkanı Gökhan Bulut ile avukatlar katıldı. İhraç edildikleri için Yüksel Caddesi'nde eylem yapan kamu çalışanları Acun Karadağ ve Veli Saçılık da iki eğitimcinin yanındaydı.

Verdikleri mücadeleye destek olanlara teşekkür ederek sözlerine başlayan Gülmen, şunları söyledi; "Küçücük bir direnişten bugün milyonlarca insanın duyduğu kocaman bir direnişimiz oldu. Biz direnişimizi çok seviyoruz. Bu direniş bize özgürlüğümüz verdi. O alana çıktığımız ilk gün özgürleştik. Korktuk ama korkularımızın üzerine gittik. Bize onurumuzu geri verdiği için direnişimizi çok seviyoruz. OHAL'in karanlığınız yardığı için seviyoruz. Bugün sokağa çıkmanın fitilini ateşleyen bir direniş oldu. KHK'ların meşrutiyetini yok etti direnişimiz. Biz kendimizi hiç yalnız hissetmedik, halkımız hep yanımızda hissettik. İşe geri dönme hepimizin mücadelesi."

Gülmen şöyle devam etti;

TEŞEKKÜR ETTİK: Numune Hastanesinin önünde nöbet tutan, duruşma salonlarını boş bırakmayan ve tahliye edildikten sonra bizleri ziyaret eden ve ellerimizi tutan dostlatımıza çok teşekkür ediyoruz. Direnişimizi her platformda dile getiren sanatçı dostlara teşekkür ediyoruz. Acılarımızı dindirmek için çaba gösteren Ankara Tabip Odası'na bağlı hekimlerimize çok teşekkür ediyoruz. Bu halkın evlatları ve bir parçası olarak bu halka inandık ve direnişe başladık. İnancımız boşa çıkmadı. Biz anlattık, onlar dinlediler. İnancımızı boşa çıkarmadılar. Ellerimizi tuttular, kapılarını bize açtılar. Onlara çok teşekkür ediyoruz.

PEK ÇOK ŞEY ÖĞRENDİK: Direnişimiz pek çok değeri bize yeniden öğretti. Sevgiyi, sadakati, aşkı, bağlılığı. Bunları biz yendien tanımladık. Nazife ile, Esra ile yeniden tanımladık. Aylarca her gün oraya iki kez çıkan ve gözaltına alınan Yüksel direnişçileri ile yeniden öğrendik."

Açlık grevinin 200'üncü günü: 200 gün nasıl geçti?Açlık grevinin 200'üncü günü: 200 gün nasıl geçti?

'ANNEMLE GURUR DUYUYORUM'

Gülmin'in ardından Semih Özakça konuştu. Özakça şunları söyledi; "Çok fazla işkence baskı zulüm gördük. Bizim irademizi kırmak içindi bunlar. Ama bu direniş kazandı. Bu direnişle insanlar artık başı dik 'haksızlığa uğradım' diyebiliyor. Biz bu direnişle umudu büyüttük. OHAL Komisyonu hükmünden bağımsız olarak bu kazanmış bir direniştir. Bu direniş sevdamızı da büyüttü. Eşim açlığa ortak olarak direnişinin başarıya ulaşmasını sağladı. Annem ilk kez gözaltına alındı. Birçok davası oldu. Annemle gurur duyuyorum. Bu direnişin kazançlarından biri de ailemiz oldu. Biz somut bir kazanım istedik. Ret kararını da yargı yolu açıldığı için somut kazanım olarak görüyoruz. Biz bu direnişle komisyonun da çalışmasını sağladık. Ret gerekçesinde memuriyetimden önceye dayalı bir dava nedeniyle ret kararı verildiğini gördük"

Kısa bir konuşma yapan Esra Özakça "Teşekkür ederken unuttuklarımız oluyordur. Ama Nuriye ve Semih İçin Dayanışma hiç pes etmedi. Özel dayanışmaya ayrıca teşekkür etmek gerekiyor. Ailelere de teşekkür ediyorum" dedi.

Semih Özakça kimdir?Semih Özakça kimdir?

ACUN KARADAĞ: İKTİDAR NURİYE VE SEMİH'İN ELİNİ ÖPMELİ

Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde 'işimi geri istiyorum' eylemini sürdüren öğretmen Acun Karadağ da "Aylarca arkadaşlarımıza bir şey olursa korkusuyla direndik. Ama bugün çok mutluyum. En azından arkadaşlarımızı kaybetme korkusunun yerine umudu koyarak direnmeye devam edeceğiz. İktidarın yerinde olsam bu insanlar temsilci gönderir ve ellerini öptürtürdüm. Veli'nin sözü ile bitirelim. 'Direniş daima' diyelim. Nuriye ve Semih arkadaşlarımızı da sağlıklarına kavuştuklarında Yüksel'deki direnişe bekliyoruz."

ATO Başkanı Vedat Bulut'un verdiği bilgiye göre müdahale sürecinin özel bir protokolü var. Gülmen ve Özakça, bir hastaneye kaldırılacak. Burada normal gıdalara doğru beslenme süreci işletilecek. Bulut bu sürecin yaklaşık 6 hafta süreceğini belirtti.

"Örgüt üyeliği" iddiasıyla yargılanan Semih Özakça beraat ederken Nuriye Gülmen 6 yıl 3 ay ceza verilerek tahliye edilmişti. (DUVAR)