Babasına bombalı paket gönderen sanık: Amacım dikkat çekmekti

İstanbul'da babasının işyerine bombalı paket gönderen Alican Kurdaş, mahkemede söz istedi. Kurdaş, "Amacım insanları öldürmek olsaydı içine bir avuç metal koyardım. Amacım dikkat çekmekti" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Babasının işyerine bombalı paket gönderen Alican Kurdaş'In yargılanmasına, İstanbul Anadolu 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanık Alican Kurdaş ile avukatı katıldı. Baba Özdemir Osman Kurdaş'ı ise avukatı temsil etti.

Adli Tıp Kurumu'nun olayda yaralanan Osman Kurdaş ve Sevgi Özcan'a ait raporları dava dosyasına girdi. Raporda, Osman Kurdaş'ın hayatını tehlikeye düşecek şekilde yaralandığı belirtildi. Sevgi Özcan'a ilişkin raporda ise, olayın basit tıbbi müdahale ile giderilecek şekilde yaralandığı ve yüzünde kalıcı iz oluştuğu kaydedildi.

KURDAŞ: KUTU OLMASA BU TAHRİBAT OLMAZDI

Söz alan sanık Alican Kurdaş, bombaya ilişkin bir açıklama yapmak istediğini söyledi.

Bombanın parça tesirli olmadığını savunan Kurdaş, "Parça tesiri bulunmayan bir bomba kuru sıkı tabanca gibidir, sadece ses çıkarır. Benim yapmış olduğum bomba parça tesirli değildi. İçerisine bir avuç metal parça koysaydım çok daha değişik sonuçlar doğardı. Patlama neticesi etrafa verdiği hasarın sebebi, içine koyduğum kutunun parça tesiri yapmasıdır. Kutu parçalanmış ve etrafa saçılmıştır. Kutudan olmasaydı bu tahribat olmazdı" dedi.

Mahkeme Başkanı Haluk Azgın'ın, "Sen bunu bilmiyor muydun" sorusunu yönelttiği Kurdaş, "Ben daha önce deneyip tesirini bilemediğim için kutunun bu denli zarara yol açacağını ve etkiyi arttıracağını tahmin edemedim. Benim amacım insanları öldürmek olsaydı içine bir avuç metal koyardım. Amacım dikkat çekmekti. Benim bombam 1.100 gram civarındaydı. Tahribata sebep olan kutudur" şeklinde konuştu.

Mahkeme eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

'Marina'nın selamı var' diyerek verdi'Marina'nın selamı var' diyerek verdi

61 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENİYOR

İddianameye göre, Alican Kurdaş'ın 31 Kasım 2016'da, babası Özdemir Osman Kurdaş'ın, Maltepe'deki işyerine bombalı paket gönderdi. Paketi açan Özdemir Osman Kurdaş, ağır şekilde yaralandı.

Kurdaş'ın yanında bulunan iki kişinin daha yaralandığı belirtilen iddianamede, Alican Kurdaş için "Tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs", "Olası kastla öldürmeye teşebbüs", "Korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda patlayıcı madde kullanmak", "Tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirmesi" suçlamalarıyla 35 yıl 6 aydan 61 yıla kadar hapis cezası isteniyor. (İSTANBUL/DHA)