Çelik: Cumhurbaşkanımızın teklifleri ciddiye alınsaydı ne DEAŞ ne PKK olacaktı

Çelik, ABD'nin güvenli bölge önerisi hakkında konuştu: Teklifimiz uygulansa PKK olmazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa Birliği (AB) Bakanı Ömer Çelik, Brüksel'de görüşmeler gerçekleştirdi. Çelik, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ve AB Komisyon Başkan Yardımcısı Federica Mogherini ve AB Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmerman ile bir araya geldi. Bakan Çelik, AB yetkililerine Afrin'e yönelik "Zeytin Dalı Harekatı" hakkında bilgi verdiği belirtildi.

NTV'nin haberine göre Ömer Çelik, görüşmelerin ardından açıklama yaptı.

"Bütün müttefiklerimiz bilgilendirilmiştir" diyen Çelik, güvenli bölge oluşturulmasıyla ilgili açıklamalara değindi. Çelik, "Amerikalılardan duyuyorsunuz 30 kilometrelik bir güvenlik koridorundan bahsediliyor. Cumhurbaşkanımızın teklifleri daha önceden ciddiye alınsaydı o bölgede ne DEAŞ ne PKK olacaktı ne de göç sorununu yaşayacaktık" dedi.

Türkiye ve AB arasındaki zirvenin bir an önce yapılmasını gerektiğini söylediğini aktaran Çelik, "Türkiye AB arasındaki yakınlaşma pek çok krizin çözümünde olumlu sonuçlar doğuracaktır. Bu zirve bir an evvel yapılacaktır. Kesin bir tarih yok ama Mart'a yoğunlaşma var" diye konuştu.