KKTC'de Akıncı, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı ile görüştü

Kıbrıs'ta Afrika gazetesine yönelik saldırının ardından yarın akşamüstü bir dayanışma mitingi yapılacak. Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı sağduyu uyarısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

LEFKOŞA - KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Afrika gazetesi ve mecliste yaşanan saldırıların ardından Kıbrıs Türk toplumuna “sağduyu” mesajı gönderdi. Cumhurbaşkanlığından yapılan son açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Akıncı, bugün saat 12:00’de Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan’ı kabul etti. Akıncı’nın çağrısı üzerine gerçekleşen görüşmede, 22 Ocak’ta Afrika Gazetesi ve Cumhuriyet Meclisi’ne yönelik şiddet olayları ve alınması gereken tedbirler ele alındı. Görüşmede, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Algan'ın Akıncı’nın talimatlarına uymama gibi bir durumun asla söz konusu olamayacağını ifade ettiği vurguladı.

'HAKLAR SORUMLULUKLA KULLANILMALI'

Akıncı yeni mesajında, “Son günlerde yaşanan ve iç barışı tehdit edecek boyuta ulaşan gerilimin ortadan kaldırılması için herkesin sağduyu ile hareket etmesi gerekmektedir. Elbette gösteri ve yürüyüş hakkı Anayasal bir haktır. Ancak bu hak sorumluluk bilinciyle kullanılmalıdır” vurgusu yaparak, yarın Sendikal Platform'un çağrısıyla yapılacak Barış ve Demokrasi mitinginde dikkatli davranılmasını talep etti.

Cumhurbaşkanı Akıncı, “Elbette gösteri ve yürüyüş hakkı Anayasal bir haktır. Ancak bu hak sorumluluk bilinciyle kullanılmalıdır. Sendikal Platform tarafından yarın yapılacağı açıklanan yürüyüşün iç barışımıza ve toplumsal bütünlüğümüze hizmet edecek nitelikte olması gerekmektedir. Barış ve demokrasi yürüyüşü adıyla gerçekleştirileceği açıklanan yürüyüşün organizasyonunda görev alanların gerilimi tırmandırmayacak yönde hareket etmeleri büyük önem taşımaktadır. Aynı şekilde slogan ve pankartlarla verilecek mesajların da yürüyüşün adına yakışır nitelikte olmasına özen gösterilmelidir” dedi.

Bu arada mesajının hemen sonrasında Akıncı, Kıbrıs Güvenlik Kuvvetleri Komutanı'nı Tuğgeneral Tevfik Algan'ı Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na çağırdı ve son gelişmelerle ilgili uyarılarda bulundu. Yapılan açıklamaya göre görüşmede, 22 Ocak’ta Afrika Gazetesi ve Cumhuriyet Meclisi’ne yönelik yaşanan şiddet olayları ve gelecek açısından alınması gereken tedbirler ele alındı. Görüşmede, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Algan, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın talimatlarına uymama gibi bir durumun asla söz konusu olamayacağını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Akıncı da, iç barışın ve toplumsal bütünlüğün korunması için başta emniyet güçleri olmak üzere bütün kurumlara büyük görevler düştüğünü belirterek, yurttaşın can ve mal güvenliğini korumanın devletin asli görevlerinden biri olduğunu, tüm makamların bu sorumluluk bilinciyle hareket etme zorunluğunu vurguladı.