Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ve Macron'la görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron'la görüştü. Görüşmelerde, Suriye'deki gelişmeler ve Afrin harekatının gündeme geldiği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le, bu akşam telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

DHA'nın Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına dayandırdığı habere göre, Erdoğan ve Macron, Suriye'deki son gelişmeler ve Türkiye’nin Afrin'deki "Zeytin Dalı Harekatı" hakkında görüş alışverişinde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, harekatın Birleşmiş Milletler Şartı’nın 51'inci maddesinden kaynaklanan meşru müdafaa hakkı ve BM Güvenlik Konseyi'nin "terörizmle mücadele" kararlarına uygun olduğunu söyledi.

Macron'a harekat hakkında bilgi veren Erdoğan'ın, sivillerin zarar görmemesi için önlemlerin alındığını söylediği aktarıldı. İki liderin, Suriye'deki savaşın çözümüne yönelik çabalarla ilgili olarak temas içinde olma konusunda mutabık kaldıkları belirtildi.

ERDOĞAN: HAREKAT, SURİYE'NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNE KATKI

Erdoğan, daha sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüştü. Görüşmede ikili ilişkiler, Afrin harekatı ve Suriye'deki gelişmelerin ele alındığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, harekatın Türkiye’nin ulusal güvenliğini güvence altına almayı amaçladığını, Suriye’nin toprak bütünlüğü açısından önemli bir katkı olduğunu söylediği aktarıldı. Erdoğan'ın, Suriye meselesinde Rusya’yla eşgüdümlü çalışmaya önem verdiğini belirttiği ifade edildi.

Erdoğan ve Putin'in, Soçi’de düzenlenecek "Suriye Ulusal Diyalog Kongresi"nin başarılı olması ve siyasi çözümün önünün açılması için çalışmaları sürdüreceklerini kaydedildi.