Başbakan Yıldırım medya kuruluşu temsilcileriyle buluştu

Başbakan Yıldırım gazetecilerle buluştu. Yıldırım, "Örgütlere karşı lojistik destek bizim hedefimizdir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali Yıldırım, Çengelköy'deki Vahdettin Köşkü'nde medya kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıya davet edilenler arasında daha önce akreditasyonu yapılmayan OdaTV, Cumhuriyet ve Aydınlık da yer aldı.

YERLİ VE MİLLİ SİLAH KULLANILDI: Toplantıya Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal ile Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay da katıldı. Başbakan Yıldırım toplantıda Afrin'de başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nın 4 safhada yapılacağını, 30 kilometre derinliğinde güvenli alan oluşturulacağını söyledi. Yıldırım, Türk askerinin saat 11.05'te Kilis'in Gülbaba mevkiinden Suriye'ye geçerek kara harekatını başlattığını duyurdu. Yıldırım, harekat başlamadan önce diplomatik bütün görüşmelerin yapıldığını aktardı. Yıldırım, "Buraya kadar kolay gelinmedi. Çok çetin mücadeleler verdik" dedi. Yıldırım, operasyonda yerli ve milli silahların kullandığını da vurguladı.

İRAN'IN ENDİŞELERİNE DİKKAT EDİLECEK:  İran'ın endişelerinin dikkate alınacağını söyleyen Başbakan Yıldırım, "Terör temizlenene dek harekat devam edecek. Bölgede 8-10 bin terörist var" dedi.

LOJİSTİK DESTEK: Toplantıya katılan CNN TÜRK Yayın Yönetmeni Erdoğan Aktaş, Yıldırım'ın toplantıdaki açıklamalarını şöyle anlattı:

"Başbakan Yıldırım, 'DAEŞ var, PYD unsurları var biz bunlara karşı hareket ediyoruz. PYD'nin DAEŞ'la beraber hareket ettiğini biliyoruz. Bir takım aşamalarla bu harekat gerçekleştiriliyor. Silah kullanım oranı yüzde 70 yerli ve milli. Türkiye'ye bir silah alımı olduğunda işi yavaşlatıyorlar, biz kendimiz silah üretiyoruz. Örgütlere karşı lojistik destek bizim hedefimizdir' dedi."

Aktaş, Yıldırım'ın Bahçeli ve Kılıçdaroğlu'na operasyona tam destekleri için teşekkür ettiğini de söyledi. (DHA)