Doktorlardan açıklama: Gülmen 33, Özakça, 45 kiloya düştü

Açlık grevindeki eğitimciler Nuriye Gülmen, Semih ve Esra Özakça'nın sağlık durumlarına ilişkin Ankara Tabip Odası açıklama yaptı. Sağlık durumları gün geçtikçe kötüleşen eğitimciler sıvı almakta da zorlanıyor.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Açlık grevindeki eğitimciler Nuriye Gülmen, Semih ve Esra Özakça'nın sağlık durumlarına ilişkin Ankara Tabip Odası açıklama yaptı.

Eylemdeki eğitimcilerin aşırı kilo kaybettiği belirtilen açıklamada Nuriye Gülmen'in 59'dan 33'e, Semih Özakça'nın 85'den 45'e, Esra Özakça'nın ise 57 kilodan 37 kiloya düştüğü açıklandı.

SIVI ALIMINDA DA SORUN YAŞAMAYA BAŞLADILAR

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça açlık grevi eyleminde 315 günü geride bıraktı. İki eğitimcinin tutuklanmasının ardından açlık grevine başlayan Esra Özakça ise 241 gündür açlık grevini sürdürüyor.

Ankara Tabip Odası'ndan hekimler, Nuriye Gülmen Semih Özakça ve Esra Özakça'nın sağlık durumuyla ilgili açıklama yaptı.

Açlık grevindeki eylemcilerin sağlık durumlarına ilişkin açıklama yapan doktorlar, uyku bozukluğu, ayak ve bacaklarda ağrı ve yanma hissi, denge kaybı, kas-iskelet sistemine ait problemler, tansiyon düzensizlikleri, sindirim sistemi rahatsızlıkları yaşadıklarını aktardı.

Üç eğitimcide sıvı alımını engelleyen ağız içi yaraların oluştuğunu, son bir haftadır sıvı alımında ciddi azalma olduğunu aktaran hekimler, şu bilgileri verdi: “Sağlık durumlarının kritikliği ve anlık değişimlere açık olması nedeniyle; açlık grevcilerini her gün farklı uzmanlık alanlarından, en az iki hekim muayene etmektedir. Derin kaygılar çerçevesinde, bireylerin özgürlüğüne saygı duyarak yaşamdan yana tavır almanın herkesin insani sorumluluğu olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz.”