Mehmet Altan'ın avukatları, hakimleri HSK'ye şikayet etti

AYM kararı sonrası tahliye talebi reddedilen Mehmet Altan'ın avukatları, HSK'ye başvurdu. 4 hakim hakkında soruşturma açılması istendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Anayasa Mahkemesi'nin (AYM), tutukluğu nedeniyle hak ihlaline uğradığına karar verdiği Mehmet Altan'ın tahliye talebinin reddedilmesi Hakim ve Savcılar Kurulu'na (HSK) taşındı. Altan'ın avukatlarının verdiği dilekçede hakimleri Anayasa'yı ihlal ettikleri ve suç işledikleri savunuldu.

Yurt gazetesinin haberine göre, HSK'ye başvuran Mehmet Altan'ın avukatları, AYM'nin Altan hakkında "tutuklamanın hukuki olmadığına, ifade ve basın özgürlükleri ile kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiği" yönünde karar verdiğini hatırlattı.

'BÜYÜK BİR YARGI KAOSU YAŞANIYOR'

Mahkemelerin, AYM kararını uygulamadıkları belirtilen dilekçede, başvuru yollarının tüketildiği ifade edildi. Dilekçede, "Başvuru mercileri tüketilmiş durumdadır. Bize göre halihazır durumda büyük bir yargı kaosu yaşanmaktadır. Hukuk, yargı eliyle akamete uğratılmaktadır" denildi.

'HUKUK DEVLETİ NİTELİĞİNE DARBE VURULDU'

Hukuk devleti niteliğine darbe vurulduğunu savunulan dilekçede, "Cumhuriyetimizin hukuk devleti niteliğine ciddi bir darbe vurulmuştur. Yargının saygınlığını yalnızca ülkemizde değil, uluslararası toplum nezdinde de tartışılır kılmıştır" ifadelerine yer verildi.

4 HAKİM HAKKINDA SORUŞTURMA TALEBİ

Dilekçede, İstanbul 26'ncı ve 27'nci Ağır Ceza mahkemelerinde görevli 4 hakim hakkında, disiplin ve suç soruşturması açılması, görevden alınmaları veya yerlerinin değiştirilmesi ile soruşturma süresince görevden uzaklaştırılmalarını talep edildi.