Cezaevinde tutuklulara tek tip zorlaması

Silivri'de tek tip uygulamasına direnen İlker Altundal ve Gökhan Keskin gardiyanların saldırısına uğradı. ÇHD olayı doğruladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Silivri Cezaevi’nde başlatılan tep tip kıyafet uygulamasına direnen İlker Altundal ve Gökhan Keskin, saldırıya uğradı. Halkın Hukuk Bürosu'nun Twitter hesabından duyurduğu saldırıyı, kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği'nden (ÇHD) İstanbul Şube Başkanı Gökmen Yeşil de doğruladı.

İleri Haber'den Meryem Yıldırım'ın haberine göre, Silivri 9 No'lu Cezaevi'nde kalan Altundal ve Keskin, İnfaz Hakimliği’ndeki duruşmalarına götürülürken tek tip elbise giymeyi reddetti ve gardiyanların saldırısına uğradı.

Olayı Halkın Hukuk Bürosu, Twitter hesabından "Silivri 9 No'lu hapishanesinde kalan müvekkiller İlker Altundal ve Gökhan Keskin İnfaz Hakimliği’ndeki duruşmalarına götürülürken Tek Tip Elbise giymeleri dayatılmış, giymeyi kabul etmedikleri için saldırıya uğramış, işkence yapılmıştır." şeklinde duyurdu.

Kapatılan ÇHD İstanbul Şube Başkanı Gökmen Yeşil, saldırıya uğrayan kişilerle görüşemediklerini aktardı ve “Bugün orada iki avukat arkadaşlarımız var. Onlara ulaşabilirsek bizzat görüşme yapacaklar, ulaşamazsak bizzat cuma günü ÇHD’li avukatlar görüşecek” dedi. (HABER MERKEZİ)