Bakanlıktan uçak açıklaması: Pistin suçu yok

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Trabzon Havalimanı'nda pistten çıkan uçağa ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada bazı basın yayın organlarında yer alan, 'uçağın pistten çıkmasının havalimanı kaynaklı olduğu' haberlerinin asılsız olduğu belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Pegasus Hava Yolları'na ait uçağın Trabzon Havalimanı'na iniş yaptığı sırada pistten çıkmasının, pistin boyu veya genişliğinden kaynaklandığı iddialarının asılsız olduğunu açıkladı.

Basına yansıyan haberlerin ardından doğru bilgilendirme için açıklama yapıldığı belirtildi. Açıklamada "Ortalama her yıl Trabzon Havalimanı'na 29 binin üzerinde uçak iniş yapmasına karşın herhangi şekilde pist kaynaklı bir sorun yaşanmamıştır. Kazanın, pistin boyu veya genişliğinden kaynaklandığı iddiaları asılsızdır ve bilgisizlikten ileri gelmektedir. Her havalimanının uluslararası havacılık standartlarına ve kurallarına göre işletilmesi zorunluluğu vardır. Keza ihtiyaç halinde her zaman havalimanına yatırım yapılmaktadır. Bakanlığımız, Trabzon ilinin tüm ihtiyaç ve beklentilerini biliyor, yakından takip ediyor, Trabzon için gereken her türlü yatırımı ivedilikle yapıyor" ifadeleri yer aldı. (HABER MERKEZİ)