ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü: Türkiye önemli ve değerli bir NATO müttefikidir

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Türkiye'nin koalisyon ve SDG güçleriyle kurulacak olan sınır gücü için gösterdiği tepki hakkında açıklama yaptı. Nauert, "Türkiye önemli ve değerli bir NATO müttefikidir" ifadesini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Nauert, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koalisyonun SDG güçleri ile kurmak istediği sınır gücü için "terör ordusu" olarak bahsettiğinin ve bu bağlamda Türkiye'nin olası müdahalesinin hatırlatılması üzerine "Türkiye çok önemli ve değerli bir NATO ülkesi" diye yanıt verdi.

SDG İLE YAPTIĞIMIZ FAALİYET, SURİYE'NİN İÇ İŞİDİR'

ABD'nin Suriye'de bulunma amacının terör örgütü IŞİD'i ortadan kaldırmak olduğunu savunan Nauert, "SDG ile yaptığımız herhangi bir faaliyet Suriye'nin iç işiyle alakalıdır. IŞİD'in daha önce olduğu gibi kök salmasını ve Suriye’yi daha da istikrarsız bir hale getirmesini engellemeye çalışıyoruz," diye konuştu.

TİLLERSON VE ÇAVUŞOĞLU GÖRÜŞTÜ

Sözcü ayrıca Kore Yarımadası'nın Güvenlik ve İstikrarı İçin Vancouver Dışişleri Bakanları Zirvesi'ne katılmak üzere Kanada'da bulunan ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'un, bugün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'yla görüşeceğini dile getirdi. Nauert'in açıklamasının ardından iki dışişleri bakanının söz konusu görüşmesi gerçekleşti.

Nauert, Freedom House raporunda Türkiye'nin "özgür olmayan ülkeler" kategorisine düşürülmesi hakkında ise "Türk hükümetinin kendisi gibi düşünmeyenleri ve ifade özgürlüklerini hedef alan eylemleri konusunda endişeliyiz” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

Mevlüt Çavuşoğlu, Rex Tillerson ile görüştüMevlüt Çavuşoğlu, Rex Tillerson ile görüştü

Binali Yıldırım: Bizimle aynı masaya oturanlar, bize karşı ordu kuruyorBinali Yıldırım: Bizimle aynı masaya oturanlar, bize karşı ordu kuruyor

Koalisyon Afrin'e yeşil ışık mı yaktı?Koalisyon Afrin'e yeşil ışık mı yaktı?