Türker Alkan hayatını kaybetti

Prof. Dr. Türker Alkan, dün hayatını kaybetti. 12 Eylül döneminde Ankara SBF'den uzaklaştırılan Alkan, uzun süre AÜ İletişim Fakültesi'nde görev yapmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Prof. Dr. Türker Alkan hayatını kaybetti. Uzun süre Ankara Ünivcersitesi'nde görev yapan Alkan'ın ölüm haberine gazeteci Can Dündar Twitter hesabından duyurdu.

Türker Alkan, 1941 yılında dünyaya geldi.  1960 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. 1970 senesinde Amerika Birleşik Devletleri'nde Kamu Yönetimi alanında doktora yaptı.

Türkiye'ye döndükten sonra Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde öğretim üyeliği yaptı. 12 Eylül askerî darbesinin ardından 1983 yılında üniversiteden atıldı. Çalışmalarına 6 sene boyunca üniversite dışında devam etti.

1989 senesinde üniversiteye tekrar döndü. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak göreve başladı.

Alkan, Erdal İnönü'nün liderliğinde kurulan SODEP'in (Sosyal Demokrat Parti) kurucu üyeleri arasında yar aldı.

Ankara Üniversitesi'ndeki görevinden emekli olduktan sonra Çankaya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde ders vermeye başladı.

Kapatılan Radikal gazetesinde uzun süre köşe yazarlığı yaptı.

Türker Alkan'ın ölüm haberini  Almanya'da olan gazeteci Can Dündar Twitter hesabından “Mülkiyelilerin ve ODTÜ'lülerin başı sağolsun” diye duyurdu.