Ankara'da Selahattin Demirtaş yasağı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, çarşamba günü görülecek iki duruşmasıyla ilgili olarak açıklama yaptı. Açıklamada, Ankara genelinde her türlü protesto ve açıklamasını yasaklandığı belirtildi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yargılandığı iki davanın duruşması, çarşamba günü Ankara'da görülecek. Ankara Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Demirtaş'a destek için duruşmaya katılma ve toplanma çağrıları olduğu belirtildi.

Sincan Cezaevi ve Ankara Adliyesi çevresinde toplananların "bazı terör örgütleri tarafından suistimal edilerek muhtemel hedef teşkil edeceği, terör örgütleri tarafından, katılımcılar ve vatandaşlara yönelik eylem yapılabileceği" öne sürüldü. Açıklamada, şöyle denildi:

"Bu nedenlerle 17 Ocak 2018 tarihinde, başta Sincan Cezaevi/Adliyesi Kampüsü önü ve çevresi olmak üzere Ankara genelinde umuma açık alanlarda, kanuna aykırı her türlü toplanma, yürüyüş, oturma eylemi, anma toplantısı ve bu gibi eylemler, etkinlikler, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/c maddesine göre ilimiz sınırları içinde huzur ve güvenliğin sağlanması amacıyla, 2911 sayılı Toplantı Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. maddesi ve 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu’nun 11. maddesinin k ve m bendi hükümleri doğrultusunda yasaklanmıştır.” (HABER MERKEZİ)