Üniversite tüfeğe savunma: Tüfek hediye ettim, yanında fişek hediye etmedim

Konya’daki Selçuk Üniversitesi’nde düzenlenen etkinlikte Ülkü Ocakları Konya il yöneticilerine uzun namlulu tüfek hediye edildi. Tepkilerin büyümesinin ardından açıklama yapan İbrahim Akar "Hatıra amaçlı hediye ettim" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Konya'da Ülkü Ocakları üyesi bir grup öğrenci, üniversitenin kültür merkezinde 3 Ocak’ta düzenledikleri Ali Kınık konseri öncesi Ülkü Ocakları Konya İl Başkanı Mustafa Taha Çini ve başkan yardımcısı Yusuf Kasım Akta’ya iki av tüfeği hediye etti. Ülkü Ocakları Selçuk Üniversitesi sorumlusu İbrahim Akar tarafından verilen hediye, sosyal medya hesaplarından da paylaşıldı. Durum okulda tepkiye neden oldu.

'HEDİYE AMAÇLIYDI'

Akar, tüfekleri hatıra amaçlı hediye ettiğini belirterek şunları söyledi: "Ben Beyşehirliyim. Babam da Üzümlü Mahallesi’nde bir silah atölyesinde çalışıyor. Bizim yöreyi ziyaret eden protokol üyelerine, bakanlara tüfek hediye edilir. Ben de babamın yapmış olduğu her türlü kaydı ve ruhsatı bulunan iki adet av tüfeğini, Ülkü Ocakları başkanımıza ve başkan yardımcısına hatıra amaçlı hediye ettim. Kötü bir amacım yoktu. Sadece tüfek hediye ettim, yanında fişek hediye etmedim. Başkanımız ve başkan yardımcımız da hediyeyi kabul etmedi. Ülkü Ocakları olarak bizim bedensel engelliler için kampanyamız var. O kampanya kapsamında tüfeklerin karşılığında bedensel engellilere tekerlekli sandalye hediye edeceğiz.”

'GEREĞİ YAPILACAKTIR'

Selçuk Üniversitesi'nden tepkilere neden olan tüfek hediye edilmesi ile ilgili üniversiteden yazılı açıklama yapıldı. Üniversite tarafından yapılan açıklamada, üniversitenin hediye konusu ile ilgisinin bulunmadığı belirtildi.

Açıklamada, şöyle denildi; "Selçuk Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde 3 Ocak Çarşamba tarihinde bir konser sonrası gerçekleşen hediyeleşme ile üniversitemizin herhangi bir alakası yoktur. Kurumumuzun merkez ve ilçelerdeki sosyal tesisleri vatandaşlara ve öğrencilere önceden faaliyetleri ile ilgili bilgi verilmek şartıyla tahsis edilebilmektedir. Dün medyada çıkan hediyeleşme olayı önceden söylenmemiştir. Konuyla ilgili inceleme başlatılmış olup varsa ihmali olanlar için gereği yapılacaktır." (DHA)