Mevlüt Çavuşoğlu: ABD'nin tarafını belli etmesi lazım

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ABD'ye, SDG'nin içinde yer aldığı "sınır güvenlik gücü" kurulacağı açıklamasına tepki gösterdi. ABD'ye çağrı yapan Çavuşoğlu, "ABD'nin tarafını belli etmesi lazım. Müttefiklerini mi yoksa terör örgütünü mü tercih ediyor?" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye Demokratik Güçleri (SDG) yönetiminde "sınır güvenlik gücü" kurma kararı nedeniyle ABD'yi eleştirdi. Çavuşoğlu,

TRT Haber'in haberine göre, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kanada'da açıklamalarda bulundu. ABD'nin YPG'ye silah yardımını keseceği yönünde söz verdiği söyleyen Çavuşoğlu, "ABD'nin tarafını belli etmesi lazım. Müttefiklerini mi yoksa terör örgütünü mü tercih ediyor? ABD, bir terör örgütünü tercih ediyorsa bizim de tavrımız ona göre farklı olur. Biz kendi tedbirlerimizi alırız" dedi.

Çavuşoğlu, IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonun, SDG'nin yönetiminde 30 bin kişilik "sınır güvenlik gücü" kurulacağı açıklamasına da tepki gösterdi. Türkiye'nin de koalisyonun üyesi olduğunu hatırlatan Çavuşoğlu, "Umarım bu bireysel bir açıklamadır. Zaten koalisyon adına böyle bir açıklama yapamazlar, böyle bir adım atılmaz" diye konuştu.