Eğitim Sen'li öğretmene işçi tulumuyla iade!

Telefonunda ByLock olduğu iddiasıyla işinden atılmış olan Semih Babacan iade kağıdını almaya işçi tulumuyla gitti. Babacan'ın Mor Beyin mağduru olduğu anlaşıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Telefonunda ByLock olduğu iddiasıyla işinden atılmış olan Eğitim Sen üyesi öğretmen Semih Babacan’ın “Mor Beyin” mağduru olduğu anlaşıldı. Son KHK ile görevine iade edilen Babacan, iade yazısını almaya işçi tulumuyla gitti. Semih Babacan, Şanlıurfa sanayi sitesinde otomobil tamirciliği yapıyordu.

Cumhuriyet gazetesinden Zehra Özdilek'in haberine göre Eğitim Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İsmail Tutal, 686 sayılı KHK ile ihraç edilen üyeleri Semih Babacan’ın oto tamirciliğine başlayıp onuru ile ekmeğini kazanmaya devam ettiğini söyledi.

Tutal, “ByLock yüzünden ihraç edildiğini öğrenir öğrenmez savcılığa dilekçeler verildi. Eğitim Sen üyesi olduğunu, FETÖ ile ilgisinin olmadığını her yere söyledik ama sesini duyuramamıştık. Hiçbir yere kendimizi anlatamadık. Son KHK ile görevine iade edildi” diye konuştu.

'EL PENÇE DİVAN DURMADIK'

Tutal, kendilerinin vatan hainiymiş gibi bir pozisyona koyulup bir gecede mesleklerinden edildiklerine değinerek, “Bizi mesleklerimizden ihraç ettiler aç kalacağımızı, itaat edeceğimizi, kendilerine karşı el pençe duracağımız zannettiler. Biz asla bunu yapmadık. Direndik. Dayanışma fonları oluşturarak birbirimize kenetlendik” dedi. Semih Babacan’ın üniversite öncesi tamircide çalıştığını dile getiren Tutal şöyle devam etti: “İhraç edildikten sonra bakmak zorunda olduğu eşi ve çocuğu olduğu için tekrar o işi yapmaya başlamıştı. Semih o elbiseleriyle işe iade kâğıdını almaya giderek ‘Ben sanayiden çıktığım yağlı elbiselerimden utanmıyorum. Bu benim onurumdur, ekmeğimi kazandım. Bu elbiselerimle Milli Eğitim’e girip iade kâğıdımı aldım. Utanmadığımı görün belki siz utanırsınız’ mesajını verdi. Çok onurlu bir davranıştır.”