Ankara'da polisi şaşırtan Gezi eylemcisi: Verdiğimiz rahatsızlıktan gurur duyuyoruz

Gezi eylemleri sırasında tek gözünü kaybeden Volkan Kesanbilici, işlerini geri isteyen eylemcilere destek olmak için İstanbul'dan Ankara'ya geldi. Yüksel Caddesi'nde eyleme katılan Kesanbilici'yi polis tanımayınca "Sen kimsin" diye sordu. Bu sorunun 'ne işin var burada' anlamına geldiğini söyleyen Kesanbilici, "Bizi orada gördüklerinde rahatsız oldular. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı gurur duyuyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - OHAL döneminde çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelere (KHK) en büyük tepkinin gösterildiği Yüksel Caddesi'ndeki eylemler 400 günü aşkın süredir devam ediyor. Öğlen ve akşam açıklaması yaparak işlerini geri isteyen kamu çalışanları gözaltına alınıyor ve 'kabahatler kanunu' gerekçe gösterilerek para cezası kesiliyor. Eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ise 300 günü aşkın süredir açlık grevi eylemlerini sürdürüyor.

Gezi protestoları sırasında polisin müdahalesiyle yaralanan ve tek gözünü kaybeden Volkan Kesanbilici de Yüksel Caddesi'ndeki eylemlere destek için İstanbul'dan Ankara'ya geldi. Polisin Yüksel Caddesi'ndeki eylemlere tutumunun kendilerini görünce sertleştiğini aktaran Kesanbilici ile konuştuk.

'DAHA ÇOK SES VERME GEREĞİ HİSSETTİK'

'Gezi Şehit ve Gazileri Platformu' üyesi olan Volkan Kesanbilici, Nuriye Gülmen'in Yüksel Caddesi'nde başlattığı eylemin kendilerini çok heyecanlandırdığını söyledi. İstanbul'da kurulan "Nuriye ve Semih Platformu" olarak ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını belirten Kesanbilici, "Yüksel'e daha önceleri de gelip ziyaretlerde bulunmuş, desteklerimizi sunmuştuk. Sonrasında da İstanbul'da elimizden geleni yapmaya çalıştık. Canlar yüzlerce gündür direniyorlar ve artık kritik bir eşikteyiz. Daha çok ses verme gereği hissettik ve Ankara'ya geldik. Nuriye ve Semih'i evlerinde ziyaret ettik. Desteğimizi Yüksel'e taşımak istedik ve eylemcilerle beraber omuz omuza direndik" diye konuştu.

Volkan Kesanbilici Gezi eylemleri sırasında polisin müdahalesi nedeniyle tek gözünü kaybetti.

'VERDİĞİMİZ RAHATSIZLIKTAN DOLAYI GURUR DUYUYORUZ'

Yüksel Caddesi'nde yapılan akşam açıklamasına katılan Kesanbilici, sosyolog Veli Saçılık, öğretmen Acun Karadağ'ın da aralarında bulunduğu eylemcilerle birlikte gözaltına alındı. Polisin müdahalesi sırasında vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Kesanbilici şöyle konuştu:

"Bizler Sur'a gittiğimizde de, Malatya'ya Kemal Kurkut için gittiğimizde de bu tarz saldırılarla karşılaştık. Polis 'Gezi'yi orada gördüğünde çok rahatsız oldu. Yüksel'de 'Gezi'yi görünce de çok rahatsız oldu. Yüksel Caddesi'nde bunu hissettik. Uzun süredir rutin devam eden saldırının boyutunun çok arttığını gördük. Bir polis beni gördüğünde, 'Sen kimsin' dedi. Bunu derken, 'ne işin var burada' demek istiyordu. Bizi orada gördüklerinde rahatsız oldular. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı gurur duyuyoruz."

Yüksel Caddesi’ndeki eylemcilere destek olmak için Ankara’ya gelen Kesanbilici de gözaltına alındı.

'CAN VE UZUV KAYIPLARI YAŞAMIŞ İNSANLARIZ'

'Geziciler' olarak her zaman sokağın meşruluğunu savunduklarını aktaran Kesanbilici, Yüksel Caddesi'ndeki eylemcilerin dertlerini sokakta anlatmak istediklerini fakat her gün engellendiklerini belirterek şöyle devam etti:

"Bizler can ve uzuv kayıpları yaşamış insanlarız. Şu anda sağlığını yitiren ve canını yitirme tehlikesiyle karşı karşıya kalan Nuriye ve Semih'te de bunları görmek istemiyoruz. 'Her yer Taksim her yer direniş' olduysa bugün de 'her yer Yüksel her yer direniş' demenin zamanıdır. İnsanlar ekmeklerini kaybettikleri için sorunlarla karşı karşıyalar. Biran önce sesimizi yükseltmek gerektiği inancındayım. Herkesi buna davet ediyoruz. Kesinlikle umutsuz değiliz. Her şeye rağmen sokakta direnişin olması umutlanmamıza sebep olmalıdır." (Gazete Duvar)