İbrahim Kalın'dan ABD'ye, SDG tepkisi: Kabul edilmesi mümkün değil

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, SGD'nin de yer aldığı 30 bin kişilik bir güç kurulacağı açıklaması nedeniyle ABD'ye tepki gösterdi. Kalın, "ABD, YPG'ye verdiği desteği sona erdireceği yerde, meşrulaştırmaya ve bölgede kalıcı hale getirmeye yönelik endişe verici adımlar atmaktadır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD'nin öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyonun, SDG'nin de yer aldığı bir "sınır güvenlik gücü" oluşturulacağına dair açıklamasına tepki gösterdi.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan İbrahim Kalın, "Amerika Birleşik Devletleri, 'DEAŞ ile mücadele' gerekçesiyle PKK’nın Suriye uzantısı olan PYD-YPG’ye verdiği desteği sona erdireceği yerde bu terör örgütünü meşrulaştırmaya ve bölgede kalıcı hale getirmeye yönelik endişe verici adımlar atmaktadır" ifadelerini kullandı.

"Bu durumun kabul edilmesi kesinlikle mümkün değildir" diyen Kalın, şöyle devam etti:

"Bugüne kadar olduğu gibi önümüzdeki dönemde de Türkiye, Cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklamalar çerçevesinde, adı ve şekli ne olursa olsun her türlü terör örgütüne karşı mücadelesini sınırları içinde ve dışında kararlılıkla sürdürecektir. Türkiye, ulusal çıkarları doğrultusunda güvenliğini sağlamak için gerekli tedbirleri almaya devam edecektir. Bu çerçevede meşru hedef olan terör örgütlerine karşı yeri, zamanı ve şekli Türkiye tarafından belirlenmek üzere her tür müdahale hakkı mahfuzdur." (ANKARA/DHA)

Koalisyon: SDG'nin de içinde yer aldığı sınır gücü kuracağızKoalisyon: SDG'nin de içinde yer aldığı sınır gücü kuracağız