'Şike kumpası' davasında tahliye talepleri reddedildi

"Şike kumpası" davası bugün görüldü. Tutuklu sanıklar tahliyeleri talep ederken, mahkeme tutuklulukların devamına karar verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şike soruşturmasında kumpas kurulduğu iddiayla, 20'si tutuklu 108 kişi hakkında açılan davaya devam edildi.

İstanbul 23'üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya Mehmet Baransu, Hidayet Karaca'nın da aralarında bulunduğu tutuklu ve tutuksuz 22 sanık ile tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada, tutuklu sanıklar tahliyelerini talep etti. Taleplerin ardından kararını açıklayan mahkeme, tahliye taleplerini reddetti. Bir sonraki duruşma, Mayıs ayında görülecek.

8 YILDAN 85 YILA KADAR HAPİS CEZALARI İSTENİYOR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede bir numaralı olarak sanık Fetullah Gülen yer alıyor. Eski milletvekili İhsan İşbilen, işadamı Muammer İhsan Kalkavan, kapatılan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mutlu Ekizoğlu, eski Organize Suçlar Şube Müdürü Nazmi Ardıç, kapatılan Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın da aralarında bulunduğu 108 sanık, "Futbolda şike soruşturması" adı altında kumpas kurmakla suçlanıyorlar.

Sanıklar hakkında "Hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etmek", "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak", "Haberleşme gizliliğini ihlal etmek", "Özel hayatın gizliliğini ihlal etmek", "Resmi belgede sahtecilik", "İftira", "İftira nedeniyle mağdurun gözaltına alınmasına veya tutuklanmasına neden olmak" ve "Silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek" suçlamalarıyla 8 yıldan 85 yıla kadar değişen hapis cezaları isteniyor.

İddianamede, Aziz Yıldırım, Serdar Adalı, Tayfur Havutçu, Yılmaz Vural, Emmanuel Emenike, Bülent Uygun, Göksel Gümüşdağ, Hikmet Karaman, Ümit Karan, Mahmut Özgener, Gökçek Vederson, İbrahim Akın, Mecnun Otyakmaz ve Sadri Şener gibi futbol dünyasından toplam 75 müşteki ve 91 mağdur yer alıyor. (İSTANBUL/DHA)