Silopi 'panzer davası': 15 Temmuz'dan sonra eleman yoktu

Silopi’de evlerine giren panzerin altında ezilerek yaşamını yitiren Yıldırım kardeşlerin ölümüne ilişkin 2 polis hakkında açılan davanın ikinci duruşmasında olay yeri keşfinin tekrar yapılmasına karar verildi. Tanık olarak ifadesi alınan Silopi İlçe Emniyet Müdürü S.E. ise, "Araç fazlalığı ve 15 Temmuz sonrası ortaya çıkan personel eksikliği nedeni ile araçların yeterli personelce kullanılması bakımından eksiklikler ortaya çıktı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde geçen yıl Mayıs ayında, manevra yaparken bir eve çarpıp Muhammed (7) ve Furkan Yıldırım (6) kardeşlerin ölümüne neden olan zırhlı aracın sürücüsü, polis memuru Ömer Y. ve kendisini görevlendiren amiri Murat M.'nin yargılanmasına devam edildi. Mahkeme, olay yerinde yeniden keşif yapılmasına karar verildi.

‘KURS ALMAYAN PERSONELİN ARAÇ KULLANDIĞINI FARK ETTİK’

Yapılan kimlik tespitinin ardından Silopi Emniyet Müdürü S.E., tanık olarak ifade verdi. Erdoğan, alt kademedeki personele verdiği talimatları sürekli olarak kontrol etmelerinin mümkün olmadığını ifade etti. Erdoğan, "Bu konuda sürekli olarak denetim yapmaktayım. Bir kez tek başına panzer kullanan bir personeli uyardım. Ancak personel eksikliğinden dolayı tek kişinin aracı kullandığı söylendi. Ben de bu eksikliğin giderilmesi talimatı verdim. 15 Temmuz sonrası araçları kullanan personellerde eksiklik çıktı" ifadelerini kullandı.

Öte yandan mahkeme heyeti olay yerinde inceleme yapan bilirkişilerin raporlarının anlaşılmadığı için  14 Mart 2018 günü saat 14.00'te yeniden keşif yapılmasına ve keşfi yapacak bilirkişilerin bir öncekilerden farklı olmasına, suça karışan panzer aracının incelemeye ehli bir Makine Mühendisi ile Emniyet sınıfından olmayan panzer aracı kullanmaya ehil bir teknik bilirkişi refakate alınmasına da karar verdi. Mahkemeye bir sonraki duruşmayı da Nisan 2018 tarihine erteledi. (Kaynak: MA/DHA)