Sebahat Tuncel'in, Diyarbakır ve Malatya'daki davaları birleştirildi

DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'in Diyarbakır'da yargılandığı davanın dosyası Malatya'ya gönderildi. Dosya, Tuncel'in Malatya'da yargılandığı davayla birleştirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasını protesto ettiği için, dava açılan DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'in dosyası Malatya'ya gönderildi. Dava, Tuncel'in Malatya'da tutuklu yargılandığı dosyayla birleştirildi.

​DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasını, protesto etmek için 25 Ekim 2016'da düzenlenen eyleme katıldı. Tuncel hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" ve "toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet etmek" iddialarıyla 9.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

TUNCEL, DURUŞMAYA SEGBİS'LE KATILDI

Diyarbakır 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, Kandıra F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Sebahat Tuncel, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Kimlik tespitinin ardından söz alan duruşma savcısı, Diyarbakır'da görülen dava ile Malatya'da görülen dava arasında fiili ve hukuki bağ bulunduğu gerekçesiyle dosyaların birleştirilmesini istedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, dava dosyasının, Tuncel'in Malatya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılandığı davanın dosyası ile birleştirilmesine hükmetti. (DİYARBAKIR/DHA)