Yazar Aziz Tunç’un eşinin pasaportuna el konuldu

Yazar Aziz Tunç’un eşi Fatma Tunç'un pasaportuna, el konuldu. Tunç'a, 'Ailenizde sakıncalı kişiler var' denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya’ya 2 yıldır görmediği eşini ve oğlunu ziyarete gitmek isteyen Yazar Aziz Tunç’un eşi Fatma Tunç, “Ailenizde sakıncalı kişiler var” denilerek engellendi. Atatürk Havalimanı polisleri tarafından, bir süre havaalanı karakolunda tutulan Fatma Tunç’un pasaportuna da el konuldu.

Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS) üyesi olan Yazar Aziz Tunç bir panel için yurt dışında bulunduğu sırada 15 Temmuz Darbe Girişimi yaşandı. Daha önce KCK davasında tutuklu yargılandıktan sonra serbest bırakılan Aziz Tunç’un pasaportu bu sebepten dolayı iptal edildi. Aziz Tunç, 2 yıldan bu yana Avrupa’da sürgün hayatı yaşıyor. Oğlu Feyzullah Tunç da politik faaliyetlerinden ötürü Türkiye’ye dönemiyor.

‘OĞLUN VE EŞİN TÜRKİYE’YE GELSİN’ DEDİLER

Evrensel'de yer alan habere göre, havalimanı polisleri tarafından verilen tebligatta Fatma Tunç’un pasaportunun iptal edildiği ve pasaportun ‘muhafaza’ altına alındığı ifade edildi.

AZİZ TUNÇ: REHİN ALMA TUTUMU

Evrensel’e konuşan Aziz Tunç da durumu, “Bu, resmen rehin alma tutumudur. Eşimin, benimle veya çocuklarıyla ilişkilendirilmesi tamamen rehin almak demektir. Kanunsuzdur, gayri ahlaki ve gayri insanidir” diye değerlendirdi. Aziz Tunç şöyle devam etti; “Bu sadece bana yapılmadı. Türkiye’de benzer birçok kişiye yapıldı. Daha özgün acılar da yaşandı. Eşim bu durumu hak etmedi, hiç kimse hak etmedi. Ancak görüldüğü üzere kuralsız, kontrolsüz bir zorbalık var. Biz bunları dile getirdiğimiz için sürgünde yaşamak zorunda kalıyoruz. Bu tarz şeylerle de cezalandırılıyoruz. Bunları aşmanın tek yolu, direnişi büyütmektir.”