Mehmet Güvel: Toplum bu eyleme destek vermeli, bir şeyler yapmalı

Açlık grevindeki eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek olmak için açlık grevine başlayan 72 yaşındaki Mehmet Güvel eylemini Gülmen’in yanında sürdürüyor.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Açlık grevindeki eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek olmak için açlık grevine başlayan Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği (TAYAD) üyesi 72 yaşındaki Mehmet Güvel eyleminde 192. günü geride bıraktı. Güvel, Küçük Armutlu’daki evinde başladığı eylemine Ankara’da Nuriye Gülmen’in yanında devam ediyor.

‘ONLAR EMEKLERİNİ VE ONURLARINI İSTİYORLARDI’

Gülmen ve Özakça’nın OHAL’e aldırmadan kimsenin cesaret edemediği bir dönemde eyleme başlamasına sessiz kalamadığını ve açlık grevi kararı aldığını söyleyen Güvel, “’Ben de onlarla beraber açlığa yatarak, bedeli ne olursa olsun bu eyleme başlama kararı aldım. Onlar işlerini, emeklerini ve onurlarını istiyorlardı. Direnişimi Armutlu’da sürdürürken, geleyim Ankara’ya bu direnişi omuz omuza birlikte götürelim, birlikte zafere ulaşalım dedim. Zafere ulaşacağımıza olan inancımız sonsuz. Mutlaka kazanacağız. Direnen mutlaka kazanır” diye konuştu.

‘ÖLÜNCEYE KADAR MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEĞİM’

Bayrampaşa Cezaevi’nde 1996 yılında başlayan ölüm orucu ekibinde yer aldığını ve 12 arkadaşını kaybettiğini söyleyen Güvel defalarca hapse atıldığını ve işkenceye maruz kaldığını söyledi. Güvel şöyle devam etti, “Ölünceye kadar bu mücadeleyi sürdüreceğim çünkü bu mücadeleyi sürdüren insanlar çok onurlu, namuslu, dürüst insanlar. Onlarla birlikte olmak bile başlı başına bir onur. Bu mücadeleyi de gururla Nuriye ile yan yana götüreceğim.”

‘HERKESİN YAPABİLECEĞİ BİR ŞEY VARDIR’

Gülmen ve Özakça’nın işlerine iade edildiklerinde halaylarla zaferlerini kutlayacaklarını söyleyen 72 yaşındaki Güvel sağlık sorunlarının olmadığını ifade etti. Gülmen ve Özakça’nın taleplerine toplumun da destek vermesi gerektiğini söyleyen Güvel şu çağrıyı yaptı, “Bu insanlar her şeyi göze alarak eyleme başlamışlar. Toplum da eyleme destek vermeli ve bir şeyler yapmalı. Eğer insanlar ‘Nuriye ve Semih ölmesin’ diyorlarsa mutlaka bu konuda sokağa çıkmaları eylemler yapmaları gerekiyor. Bu eylemler illa açlık grevi şeklinde olmak zorunda değil. Adalet Bakanlığına faks çekebilir, basın açıklamalarına katılabilirler. Herkesin yapabileceği mutlaka bir şey vardır.”