Semra Özal: Mahalle baskısı gördüm

Yaşam biçimi nedeniyle mahalle baskısı gördüğünü söyleyen Semra Özal, "Kuran da okurum eğlenceye de giderim. Hem de Kuran’ı Arapça okurum, 5 vakit namazımı kılarım. Ama davete gidip viskimi de içerim. Hepsinin yeri ayrı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın eşi Semra Özal, "Ülkeye hakiki anlamda laikliği Turgut getirdi" dedi.

Semra Özal, kendisinin yaşam biçimine bazı muhafazakar kesimlerden yöneltilen eleştirilere ise "Kuran da okurum eğlenceye de giderim. Hem de Kuran’ı Arapça okurum, 5 vakit namazımı kılarım. Ama davete gidip viskimi de içerim. Hepsinin yeri ayrı" dedi.

Özal, "Artık sağlıklı yaşamak için puroyu çok azalttığım söylenebilir. Alkol artık hiç almıyorum" diye de ekledi.

Posta'dan Alev Gürsoy Cimin'in sorularını yanıtlayan Semra Özal, uzun zamandır gözlerden uzak durmasını "Senelerce yoğun yaşanan bir hayattan sonra sakinliği seçtim" diye açıkladı.

'BEN AYNAYA BAKMIYORUM'

Dizlerinden bir ameyliyat geçirdiğini ama şu anda ciddi bir sağlık sorunu yaşamadığını belirten Özal, "Aynaya baktığınızda kendinizi nasıl görüyorsunuz?" sorusuna "Valla ben aynaya bakmıyorum" yanıtını verdi.

83 yaşındaki Semra Özal, "First Lady günlerini özlüyor musunuz?" sorusunu "Hiç özlemiyorum. Yaşadım, doydum"  diye cevapladı.

Semra Özal, "Viski içiyordunuz, kahkahalar atıyordunuz, dans ediyordunuz yeri geldi mi şarkı da söylüyordunuz. Hatta Türkiye’nin ilk puro içen kadınıydınız. Hiç mahalle baskısı olmamış mıydı?" sorusunu ise şöyle yanıtladı:

"Mahalle baskısı oldu tabii… Ama ben her şeyi yerinde, ölçüsünde yaptım… Kuran da okurum eğlenceye de giderim. Hem de Kuran’ı Arapça okurum, 5 vakit namazımı kılarım. Ama davete gidip viskimi de içerim. Hepsinin yeri ayrı. Artık sağlıklı yaşamak için puroyu çok azalttığım söylenebilir. Alkol artık hiç almıyorum. Zaten ilaçlarım var, onlarla alkol alınamaz. İçkiyi özlemiyorum da. Özetle alkole pek meraklı değilim yani."

'ÜLKEYE HAKİKİ LAİKLİĞİ TURGUT GETİRDİ'

Yaşam tarzı nedeniyLe eşi Turgut Özal'la bir sorun yaşamadıklarını belirten Semra Özal, şöyle dedi: "O çok modern bir insandı. Dinin icaplarını yerine getirmek ayrı bir şey. Turgut Bey fikir olarak, zihin olarak fevkalade modern ve ileri görüşlü bir insandı. Yaptıkları ortada zaten... Bana göre; ülkeye hakiki anlamda laikliği Turgut getirdi ve insanların ufkunu açtı."