Kocaeli'de meslek hastalıkları tartışılacak

Kocaeli'nde meslek hastalıkları masaya yatırılıyor. Panel bugün gerçekleşecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kocaeli İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi, meslek hastalıkları sorununu konuşmak ve ilimizde meslek hastalıkları hastanesi kurulması konusundaki ihtiyaca dikkat çekmek amacıyla bugün bir panel düzenliyor.

“Çalışırken Sağlığından Olmak; Meslek Hastalıkları ve Kocaeli Gerçeği” başlıklı panelde özellikle çalışanların, İSİG profesyonellerinin ve kamuoyunun bilgilendirilmesi amaçlanıyor.

Panelde meslek hastalıklarının tıbbi ve hukuki boyutu, meslek hastalığı tanı sürecinde karşılaşılan sorunlar, sendikaların meslek hastalığına yaklaşımı, işçilerin yaşadıkları sorunlar ele alınacak. Yöneticiliğini Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı’ndan Doç. Dr. Çiğdem Çağlayan’ın üstleneceği panele; Prof. Dr. İbrahim Akkurt (İş ve Meslek Hastalıkları Uzmanı / Göğüs Hastalıkları Uzmanı ), Uzm. Dr. Özkan Kaan Karadağ (İş ve Meslek Hastalıkları Uzmanı / İstanbul Meslek Hastalıkları Hastanesi), Av. Dr. Murat Özveri (Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri - Doktor / Çalışma ve Toplum Dergisi Genel Yayın Yönetmeni), Süleyman Akyüz (Petrol İş Gebze Şube Başkanı / Sendikalar Birliği Dönem Sözcüsü) panelist olarak katılacaklardır.