İran Başkonsolosluğu önünde protesto

ESP, İran'daki gösterilere destek için İran'ın İstanbul Başkonsolosluğu önünde açıklama yaptı. ESP İstanbul İl Yöneticisi Gülçin Aykut, "Molla iktidarının hiçbir meşruiyeti yoktur. Bu gerici diktatörlük, her ulustan İran halklarının sırtındaki kamburdur" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da bulunan İran Başkonsolosluğu önünde, İran'da devam eden protestolara destek açıklaması yapıldı. Protestolarda hayatını kaybedenler için siyah çelenk bırakıldı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyeleri, öğle saatlerinde İran Başkonsolosluğu önünde toplandı. "İran halkları yalnız değildir, talepleri kabul edilsin" yazılı pankart taşıyan ESP'liler, "Dünyayı sosyalizm kurtaracak", "İran halkı yalnız değildir" sloganları attı.

Grup adına ESP İstanbul İl Yöneticisi Gülçin Aykut, açıklama yaptı. İran'daki protestoların meşru olduğunu belirten Aykut, "Molla iktidarının hiçbir meşruiyeti yoktur. Bu gerici diktatörlük, her ulustan İran halklarının sırtındaki kamburdur. İran'daki farklı ulusal ve inançsal kimliklerin tüm hakları tanınmalıdır" dedi.

ESP'liler, İran'daki gösteriler sırasında hayatını kaybedenler için İran Başkonsolosluğu önüne siyah çelenk bıraktı. (İSTANBUL/DHA)