Eski İHA İstihbarat Şefi Aydemir'e Bylock'tan beraat

FETÖ soruşturması kapsamında örgütün şifreli mesajlaşma programı Bylock kullandığı iddiasıyla tutuklanan Ömer Faruk Aydemir beraat etti. Aydemir, daha sonra güncellenen listeden çıkarılmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - FETÖ soruşturması kapsamında örgütün şifreli mesajlaşma programı Bylock kullandığı iddiasıyla tutuklanan ancak daha sonra güncellenen listenen çıkartılan İhlas Haber Ajansı eski İstihbarat Şefi Ömer Faruk Aydemir, hakkında açılmış olan davanın ilk duruşmasında beraat kararı çıktı. Aydemir, tahliye olduktan sonra  "Darısı bu tür durumlarda olan diğer insanların başına. Bu yapının neler yapabileceğini gösterme açısından ilginç bir çalışma olduğunu düşünüyorum” dedi.

İstanbul 36'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında mahkeme başkanı dosyadaki evrakları okuyarak, Aydemir'in FETÖ mensuplarınca geliştirilen ‘Mor Beyin' gibi uygulama sunucularına yönlendirme sonucu ByLock IP'sinin görüldüğünü, söyledi.

Sözcü gazetesinden Can Özçelik'in haberine göre Aydemir savunmasında 20 yıldır İhlas Haber Ajansı'nda çalıştığını, söyleyerek “Kesinlikle ByLock indirmedim ve kullanmadım. ByLock kullandığım iddiasıyla sarı basın kartımın iptal olduğunu öğrendim. Hemen savcılığa başvurup telefonumu teslim ederek incelenmesini istedim. Gözaltına alındığım tarihe kadar evimde bekledim” dedi.

Duruşma savcısı sanık Aydemir hakkında beraat kararı verilmesini istedi. Mahkeme heyeti kararında, “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçunun sanık tarafından işlendiğinin sabit olmaması nedeniyle Aydemir hakkında beraat kararı verildi. Aydemir'in yurt dışına çıkış yasağını da kaldıran heyet, tazminat davası açma hakkı olduğunu hatırlattı.

28 ARALIK'TA TAHLİYE EDİLMİŞTİ

Ömer Faruk Aydemir, ByLock uygulamasını kullandığı gerekçesiyle 16 Ağustos 2017 tarihinde İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarıldıktan sonra tutuklanmıştı. Aydemir hakkında “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlanmıştı. Aydemir, 28 Aralık 2017'de tahliye edilmişti.

Duruşma çıkışı açıklama yapan Aydemir, “Ben başından beri hep bu programı indirmediğimi söylüyordum. Çok şükür yapılan çalışmalardan sonra tahliye olmuştuk, bugün de beraat kararı verildi. Bu hatanın düzeltilmesinden dolayı çok mutluyuz. Darısı bu tür durumlarda olan diğer insanların başına. Bu yapının neler yapabileceğini gösterme açısından ilginç bir çalışma olduğunu düşünüyorum” dedi.