Mahkeme, Berberoğlu'nu yargılama bitmeden 'hükümlü' ilan etti

Mahkeme yargılanması devam ettiği için 'tutuklu' statüsünde bulunan CHP'li Berberoğlu için sanki nihai yargılama yapılıp mahkumiyet kararı çıkmış gibi 'hükümlü' ifadesini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MİT TIR’ları haberleri nedeniyle 25 yıl hapis cezasına çarptırılarak tutuklu yargılanan CHP milletvekili Enis Berberoğlu’nun dosyasına bakan İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi cezaevine yazdı.

Cumhuriye'ten Canan Coşkun'un haberine göre, mahkeme hukuki olarak ezası kesinleşmediği için halen 'tutuklu' statüsünde bulunan Berberoğlu için sanki nihai yargılama yapılmış ve kesin hüküm verilmiş gibi 'hükümlü' ifadesini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Berberoğlu, Cumhuriyet'te yayımlanan MİT TIR’larına ilişkin haberler nedeniyle İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 25 yıl hapis cezası verilerek tutuklanmıştı. Söz konusu mahkûmiyet kararını İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi bozmuştu.

Bozma kararının ardından dosyanın yollandığı İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi kararının yasaya aykırı olduğu gerekçesiyle dosyayı iade etmişti.

İadenin ardından yargılamanın Bölge Adliye Mahkemesi'nde yapılmasına hükmedilmişti. Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi’nden 1 Aralık 2017’de görülen ilk duruşmada savcı bu kez Berberoğlu için müebbet hapis cezası talep etmişti. Heyet, Berberoğlu’nun tutukluluğunun devamına karar vererek bir sonraki duruşmayı 16 Ocak’a ertelemişti.