Emel Korkmaz: O çocukların gözlerinde Ali İsmail'i gördüm

Gezi eylemlerinde öldürülen Ali İsmail Korkmaz adına kurulan vakıf Afrika ülkesi Gambiya'da su kuyusu inşa etti. Kuyunun açılışı için Gambiya'ya giden Emel Korkmaz kuraklıkla mücadele eden ülkede hissettiklerini anlattı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Gezi eylemleri sırasında öldürülen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın adına kurulan vakıf insanlara umut olmaya devam ediyor. Üniversite öğrencilerine burs veren Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV) 'Sen de Gel Derneği' ile birlikte kuraklıkla mücadele eden Afrika ülkesi Gambiya'ya su kuyusu inşa etti.

'ALİ İSMAİL'İN GURURUNU ORADA BİR DAHA YAŞADIM'

Ali İsmail Korkmaz'ın annesi ve babası da çocuklarının hayallerini gerçekleştirmek için Gambiya'ya su kuyusunun açılışına gitti. Gambiya'da hissettiği duyguları Gazete Duvar’a anlatan Emel Korkmaz, "Ali İsmail'in gururunu orada bir daha yaşadım" dedi.

Sen de Gel Derneği'nin teklifiyle Gambiya'ya gittiklerini söyleyen Emel Korkmaz, "Oğlumun hayallerini dünyanın öbür ucunda da olsa gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum" dedi. 2017 yılında bu kadar açlığın ve yoksulluğun olduğu bir yeri görmenin çok acı olduğunu söyleyen Korkmaz, "İnsanlar büyük bir sevgiyle karşıladı bizi. Verilecek en iyi hediye suydu onlara. Dışarıdan gelen insanlara sevgilerini oynayarak, eğlenerek gösteriyorlarmış. Ali İsmail'in gururunu orada bir daha yaşadım ben. Dünyanın öbür ucunda  insanlara su verebildim" diye konuştu.

'HEPSİNİ KUCAKLAMAK İSTEDİM'

Ali İsmail'in ardından bu projeler sayesinde  acılara katlandığını söyleyen Emel Korkmaz, "Kucağıma aldığım her çocuk oydu. Bu kadar güzel bir his yok. Yoksullar belki ayaklarında terlikleri yok ama o kadar sıcak ve canlılar ki. Hepsini kucaklamak istedim. Ali İsmail hep oradaydı. O çocukların gözlerinde Ali İsmail'İ gördüm. Oradaki insanlar ' Ali İsmal'in annesi babası bizim de annemiz babamız' dediler. Yaşadığım mutluluğu anlatamıyorum."

Üniversite öğrencilerine burs vermeye devam eden ALİKEV farklı projelerle çalışmalarını sürdürecek. “Ali İsmail okulu bitiremedi ama ihtiyacı olanlar onun sayesinde bitirecek" diyen Emel Korkmaz vakfa destek olanlara teşekkür etti. "Destekçilerimize Alimi yaşattıkları için çok teşekkür ediyorum" diyen Korkmaz ilerideki projelerinin tüm çocuklara umut olacağını söyledi.