HÖH Başkanı Kaya: Her zaman hazırız!

Son KHK ile bazı sivillere yargı muafiyeti getirilmesi, 'milis güç' tartışmalarını yeniden başlattı. Bu polemikle gündeme gelen Halk Özel Harekât (HÖH) Genel Başkanı Fatih Kaya, 1 yılda 22 ilde örgütlendiklerini ve şu anda 7 bin üyeleri olduğunu söyledi ve ekledi: Bize ihtiyaç duyulduğunda her zaman hazırız.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halk Özel Harekât (HÖH) adı altında Türkiye genelinde örgütlenmeye başlayan gruba yönelik iddialar, 696 sayılı KHK'yle birlikte daha da yoğunlaştı. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, HÖH için, "Baştan söyleyeyim ki derhal kapatılmalıdır, sadece Facebook sayfalarına bakılırsa bile kapatılmalıdır. KHK ile yüzlerce dernek kapatıldı, devletin güç kullanma tekeline ortak çıkmaya çalışan bu dernekle ilgili bildiğimiz kadarıyla bir soruşturma bile yok" diyor.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından bireysel silahlanmaya gittikleri, AK Parti’nin talimatıyla hareket ettikleri iddiası Meclis’e taşınan HÖH Genel Başkanı Fatih Kaya, Hürriyet'ten Fevzi Kızılkoyun'a bir yılda 22 ilde 7 bin üyeye ulaşan örgütlenmeyi anlattı:

MEYDANLARA İNDİK: Darbe girişimine karşı bir talimatla milletimizle birlikte meydanlara indik. HÖH çadırını 16 Temmuz’da ilk Trabzon’da kurduk. 30 Kasım 2016’da derneğimizi kurduk. İçinde çocuklar var, teyzeler var, öğretmenler, işadamları, esnaf var. Başı açığı da, kara çarşaflısı da var.

22 İLDE ÖRGÜTLENDİ: İstanbul, Ankara başta olmak üzere 22 ilde şubemiz açıldı. 7 binin üzerinde üyemiz var. İçimize sızmak isteyen çok FETÖ’cü var. İlk girişte 10 lira, aylık olarak ise sembolik bir lira alıyoruz. Beş ay öncesine kadar 121 şubemiz vardı. Maddi sıkıntılardan dolayı kapattık.

BİZE İHTİYAÇ DUYULURSA...: Devletimiz, askerimiz, polisimiz her şeye hâkim. Zamanı geldiğinde, 80 milyonluk millet olarak bize ihtiyaç duyulduğunda her zaman hazırız.

CUMHURBAŞKANINA ANLATMAYA GİTTİM: Cumhurbaşkanı ile fotoğraf çektirmeyi herkes ister, ben de bu ülkenin evladı olarak çektirdim. Cumhurbaşkanımıza ‘biz böyle bir oluşumdayız’ demeye, anlatmaya gittim. Milletin seçtiği biriyle fotoğraf çektirmek niye rahatsız eder?

SURİYE’DEKİ FOTOĞRAF: Kamu görevlisiyim. 6 ay ücretsiz izne ayrılıp Suriye’ye gittim. Türkmenlere yardım ettim. Oraya giden o atmosferde hücum yeleğiyle öyle poz verir.

HÖH ARABALARI: Her tarafta HÖH yazan arabalar var. Bunların bizimle ilgisi yok. Davalar açtık.

GEZİ BENZERİ BİR OLAYDA SOKAĞA ÇIKMAYIZ: Gezi benzeri olayı basmak için sokağa çıkmayız, devletin askeri-polisi var. 15 Temmuz gibi devletin emiri mümini talimat vermediği sürece sokağa çıkmayız. Meclis’i niye benimle meşgul ediyorlar?”

FEYZİOĞLU: HER EYLEME MÜDAHALE HAKKI GÖREBİLİRLER

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, ‘Halk Özel Harekât’la ilgili “Baştan söyleyeyim ki derhal kapatılmalıdır, sadece Facebook sayfalarına bakılırsa bile kapatılmalıdır” diyerek şöyle devam etti: “Dernekler Kanunu’na aykırıdır. KHK ile yüzlerce dernek kapatıldı, devletin güç kullanma tekeline ortak çıkmaya çalışan bu dernekle ilgili bildiğimiz kadarıyla bir soruşturma bile yok. Malum dernekler, silahlarıyla poz veren zorbalar, bu maddeyi bir cezasızlık maddesi olarak anlayıp, 15 Temmuz’un devamı niteliğinde eylem diye yorumladıkları, istedikleri her eyleme müdahale hakkını kendilerinde görecekler. Yargı sonradan cezalandırsa ne olur cezalandırmasa ne olur...”

YANIT BEKLEYEN SORULAR

- CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ile CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlanması istemiyle Meclis Başkanlığı’na verdiği 2 ayrı soru önergesinde özetle şu soruların yanıtları istenmişti:

- Halk Özel Harekât yazısı ile birlikte bir Osmanlı amblemi ve Türk Bayrağı logosunun yer aldığı ticari tipteki araç resmi midir? Resmi ise ‘Halk Özel Harekât’ nereye bağlıdır?

- Söz konusu şahıslar ve araçlar hakkında bir işlem yapılmamışsa nedeni nedir? Resmi birimlere bağlı olmadan sokaklarda tur atarak halkı tedirgin eden bu araçlar ve şahıslar, devletin asli görevlerinden olan milli güvenliğin sağlanması durumunu tehdit eden bir unsur değil midir?

- Halk Özel Harekât’ın genel başkanı olduğu ifade edilen Fatih Kaya’nın, Türkmen Dağı’nda tim komutanı olduğu doğru mudur?

HABERİN KAYNAĞI

Etiketler höh