Veli Encü: Roboski davası karanlığa gömüldü, gömülüyor

Roboski anmasına giden ailelere trafik cezası kesildi. Aileler duruma tepki gösterdi. Anmada aileler adına konuşan Veli Encü, "2 bin 193 gündür hükümet, Meclis İnsan Hakları Komisyonu, sivil yargı, askeri yargı ve Anayasa Mahkemesi'ni dolaşan dava hepsinin utanç verici birliğinin arasında karanlığa gömüldü, gömülüyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Roboski Katliamı'nın 6'ncı yıl dönümü dolayısıyla, Roboski'de anma töreni yapıldı. Aileler, siyahlara bürünerek Roboski mezarlığında toplantı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Serpil Kemalbay'ın da içinde bulunduğu heyet anma için köye gitti.

Roboski katliamının yıldönümün de mezarlığa giden ailelere ceza kesildi.

ROBOSKİ ABLUKAYA ALINDI

Anma öncesi köyde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Askerler anmaya gelen ailelere saatlerce üst araması yaptı, GBT kontrolünün ardından geçişlere izin verildi. Aileler duruma tepki gösterdi.

HDP Şırnak milletvekili Ferhat Encü'nün kardeşi Veli Encü, anma öncesinde Roboskili ailelere ceza yazıldığını belirtti. Encü sosyal medya hesabından "Roboski mezarlığına çıkmak için kimlik kontrolü, üst baş araması yapılıyor, gözünün üstünde kaşın var bahaneleri ile ailelerin araçlarına trafik cezaları yazılıyor. Roboski katliamının yıl dönümünde mezarlığa giden ailelere ceza kesiliyor" diye yazdı.

ENCÜ: DAVA KARANLIĞA GÖMÜLDÜ

Anma törenine HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, DTK Eş Başkanı Berdan Öztürk, HDP milletvekilleri Aycan İrmez, Leyla Birlik, Mithat Sancar ve hayatını kaybedenlerin aileleri katıldı.

Anmada aileler adına konuşan Veli Encü, "2 bin 193 gündür hükümet, Meclis İnsan Hakları Komisyonu, sivil yargı, askeri yargı ve Anayasa Mahkemesi'ni dolaşan dava hepsinin utanç verici birliğinin arasında karanlığa gömüldü, gömülüyor" dedi.

Aileler yakınlarını gözyaşlarıyla andı. (Fotoğraf: DHA)

KEMALBAY: ÖRTBAS EDİLMESİ TESADÜF DEĞİL

Sorumluların ortaya çıkarılmadığını belirten HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, "Bugüne kadar sorumluların ortaya çıkarılmaması, hiçbir hukuki adli bir işlemin sağlıklı yürütülmemesi, örtbas edilmesi aslında bir tesadüf değil. İşte Türkiye bugün KHK'lar ile OHAL ile yönetiliyor. Biliyoruz ki hakikatlerle yüzleşirsek o zaman barış ve demokrasiyi el birliği ile bu topraklara getirebiliriz" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)