HDP milletvekili Mehmet Ali Aslan: Bana saldıran kişilerin ifadesi dahi alınmadı

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, 23 Temmuz’da kendisine sözlü ve fiziksel saldırıda bulunan iki kişi hakkında şikayette bulundu. Aslan, il emniyet müdürlüğünün hiçbir işlem yapmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, motosiklet kazası geçiren kardeşine ziyarette bulunmak için 23 Temmuz’da gittiği Batman Bölge Devlet Hastanesi'nde, Midyat Cezaevi'nde infaz koruma memuru olarak çalışan Mehmet Ata Alan ve Halk Eğitim Müdürlüğü'nde çalışan Mahmut Alan’ın sözlü ve fiziki saldırısına maruz kaldı. Her iki kişinin de akraba olduklarını ifade eden Aslan, “AKP’li yöneticilerle fotoğrafları olan Mehmet Ata Alan, ‘Seni Midyat’a sokmayacağım. Seni yaşatmayacağım. Göreceksin senin başına neler getireceğim’ tehdidinde bulundu” dedi. Saldırı anının kameraya yansıdığını belirten Aslan, söz konusu kişiler hakkında hiçbir işlem yapılmadığını söyledi.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, 27 Temmuz’da il emniyet müdürlüğüne şikayet başvurusunda bulunan Aslan, Mehmet Ata Alan’ın kendisini tehdit ettiğini belirterek, “Mehmet Ata Alan ise elini beline doğru attı. Silahını gördüm ancak silah çekmedi. Sonrasında da üzerime doğru gelerek elleri ile beni itekledi. Elleriyle bana vurdu, kendimi korumaya çalıştım. Araya girenler oldu. Bu sırada Mahmut Alan ise başımın arka kısmına ve boyun kısımlarına yumruklarla vurdu. Tekrar vurmak istediği sırada araya giren misafirim M.H.T.’ye yumruğun değdiğini gördüm” dedi.

'SENİN BAŞINA NELER GETİRECEĞİM'

Kendisine saldıran kişilerin sözlü tehditlere devam ettiğini anlatan Aslan, "Araya girenler bizi ayırdı. Bu sırada Mehmet Ata Alan, parmağını sallamak suretiyle ‘Sen Midyat’a geleceksin. Seni Midyat’a sokmayacağım. Seni yaşatmayacağım. Göreceksin senin başına neler getireceğim’ diyerek tehditte bulundu. Tekrar elini silahına attı, ancak çekmedi. Sonra oradakiler bizi ayırdı" dedi.

Olaydan sonra söz konusu kişiler hakkında şikayette bulunduğunu belirten Aslan, hastaneden aldığı darp raporuna rağmen kişilerin ifadelerinin dahi alınmadığını söyledi. Aslan, şikayet dilekçesinde Batman Emniyet Müdürlüğü'ne saldırıda bulunanların isimlerini, çalıştıkları kurumları vermesine rağmen emniyetin kendisine kişileri bulamadıklarını söylediğini aktardı.