Prof. Dr. Adem Sözüer: Keyfiliğe açık KHK düzenlemesi acil kaldırılmalı

Hukukçu Adem Sözüer, yargı muafiyeti olarak değerlendirilen KHK düzenlemesiyle ilgili açıklama yaptı. Sözüer, " Her tür yorum, keyfiliğe açık KHK düzenlemesi acil kaldırılmalı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adem Sözüer, KHK ile getirilen "yargı muafiyeti" olarak nitelendirilen düzenlemesinin kaldırılması gerektiğini belirtti.

696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK), dün resmi gazetede yayınlandı. KHK'nin 121'inci maddesine göre, "Resmi bir sıfat taşıyıp taşımadıklarına veya resmi bir görevi yerine getirip getirmediklerine bakılmaksızın 15/7/2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe teşebbüsü ve terör eylemleri ile bunların devamı niteliğindeki eylemlerin bastırılması kapsamında hareket eden kişiler" için hukuki, idari, mali ve cezai sorumluluk doğmayacak.

Konuyla ilgili Twitter hesabından açıklama yapan Prof. Dr. Adem Sözüer, geçmişe dönük af çıkarılabileceğini, geleceğe yönelik hukuki sorumluluk doğmayacağına dair düzenleme yapılamayacağını belirtti.

Sözüer, paylaşımında "İşlenmiş suçlardan dolayı af çıkarılabilir. Ama, gelecekte işlenecek suçlardan dolayı sorumluluk doğmayacağı yönünde hukuki düzenleme yapılamaz. Kimse böyle düzenlemeye dayanıp işlediği suçun sorumluluğundan kurtulamaz. Her tür yorum/keyfiliğe açık KHK düzenlemesi acil kaldırılmalı!" ifadelerine yer verdi.

(HABER MERKEZİ)