Yüksel Caddesi'nde Seyri Sokak kameramanlarına plastik mermi

Yüksel Caddesi'ndeki 'işimizi geri istiyoruz' eyleminin 410'uncu günde 5 kişi gözaltına alındı. Polis Seyri Sokak kameramanlarına yakın mesafeden plastik mermi sıktı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Yüksel Caddesi'ndeki 'işimizi geri istiyoruz' eyleminin 410'uncu gününde açıklama yapmak isteyen beş kişi gözaltına aldı.

Ellerinde "Açlık grevinin 290. günü Nuriye ve Semih işe geri alınsın" pankartı olan eylemcilerin açıklamasına polis izin vermedi. Mimar Alev Şahin, Nazan Bozkurt, Perihan Pulat, Selvi Polat ve İlker Işık'ın gözaltına alınarak polis merkezine götürüldüğü sırada çekim yapmaya devam eden Seyri Sokak ekibi kameramanlarına plastik mermi sıkıldı.

'HER ZAMAN OLAN BİR ŞEY'

Seyri Sokak kameramanın Gülmen ve Özakça'nın açlık grevi eyleminde 290'uncu günde olduğunu söylediği sırada polis çekim yapanlara yakın mesafeden plastik mermi sıktı. Kameramanlar bacaklarına isabet eden plastik mermilere rağmen çekimi sonlandırmadı. Polisin hedef alarak plastik mermi sıktığını söyleyen kameraman, "Her zaman olan bir şey " sözleriyle polisin tutumuna tepki gösterdi. (DUVAR)