FETÖ davasında yargılanan eski rektör Hayri Coşkun beraat etti

Abant İzzet Baysal Üniversitesi'ne FETÖ davasında 48 kişiye hapis cezası verildi. Aralarında eski rektör Hayri Coşkun'un da bulunduğu 17 kişi ise beraat etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bolu'da, Abant İzzet Baysal Üniversitesi'ne (AİBÜ) yönelik, 10'u firari, 77 sanıklı davada FETÖ davasında karar açıklandı. Aralarında eski rektör Hayri Coşkun'un da bulunduğu 17 sanığın beraatine karar verildi. 2 sanık için ceza verilmesine yer olmadığı kararı verilirken, 4 kişiye "örgüte yardım" suçundan 2 yıl 1 ay arası hapis, 44 kişiye ise "terör örgütü üyesi olmak" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

SANIKLAR BERAATLERİNİ TALEP ETTİ

Bolu Adliyesi'ndeki mahkeme salonunun yetersiz olması nedeniyle Bolu Belediyesi Nikâh Salonu'nda görülen karar duruşmasına, 20 tutuklu sanık ile eski AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun ve eski Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bahar'ın da aralarında bulunduğu tutuksuz sanıklar katıldı.

Duruşmada sanıklara son sözleri soruldu. Sanıkların tamamı beraatlerini talep etti.

10 FİRARİ SANIĞIN DOSYASI AYRILDI

Mahkeme heyeti, Hayri Coşkun ve Mehmet Bahar'ın da aralarında bulunduğu 17 sanığın beraatine karar verirken, 2 sanık hakkında da ceza verilmesine yer olmadığı yönünde karar verdi.

44 sanığa "Terör örgütü üyesi olmak" suçundan 7 yıl 6 ay, 4 sanığa ise "Terör örgütüne yardım etmek" suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi. Hapis cezası verilen tutuklu sanıklardan 8'inin tutuklu bulunduğu süre göz önünde bulundurularak tahliye edilmelerine karar verildi.

Fetullah Gülen'in doktoru eski AİBÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Mehmet Yazıcı'ın da aralarında bulunduğu 10 firari sanığın ise dosyası ayrıldı. Sanıkların mahkemeye çıkartılamaması nedeniyle karar verilemedi. (BOLU/DHA)