KKTC'de başbakanın malvarlığı tartışılıyor

KKTC'de yeni gündem başbakanın malvarlığı! Muhalefet meclisi göreve çağırıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bir boşanma davası ve muhalif Kıbrıs Türk medyasının gündeme taşıdığı bilgiler doğrultusunda KKTC'de kamuoyunun dikkati Başbakan ve Ulusal Birlik Partisi lideri Hüseyin Özgürgün'ün mal varlığına çevrilmiş durumda. Muhalefet, Özgürgün'ün mal varlığı bildiriminde büyük gedikler olduğunu iddia ediyor. Buna göre Özgürgün'ün kısa bir sürede büyük bir mal varlığı ve servet elde etmiş olması açıklanabilir değil.

Bu konu erken milletvekili seçimlerine sayılı günler kala adanın her iki yakasında da gündem oldu. Ana muhalefet partisi lideri Tufan Erhüman, Özgürgün'den konu hakkında vakit kaybetmeden ikna edici açıklamalarda bulunmasını talep ediyor. Erhüman'a göre aksi takdirde, Özgürgün için istifadan başka bir seçenek kalmayacak. Bu görüşü diğer muhalefet temsilcileri de benimsiyor.

Özgürgün'ün mal varlığı ile ilgili bilgiler ve iddialar başbakanın eşinden ayrılma süreci sonrasında ortaya atıldı. Son olarak Kıbrıs Türk medyasında Başbakanın eşinin kendi can güvenliğini öne sürerek adaya gelmek istemediği bilgisi yer almıştı.

MUHALEFET CUMHURİYET MECLİSİ'NE BAŞVURDU

Özgürgün'ün mal varlığı ile ilgili iddialar bugün KKTC Meclisi'ne de taşındı. Halkın Partisi, Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün mal varlığını doğru beyan etmediği ya da sonradan mal varlığında meydana gelen değişiklikleri Meclis Başkanlığı’na bildirmediği gerekçesiyle başsavcılık kanalıyla bir araştırma başlatılmasını istedi.

Halkın Partisi, Hüseyin Özgürgün’ün mal varlığının, göreve geldiği dönemde yaptığı mal beyanı ile uyumlu olup olmadığının, sonradan mal varlığında bir değişiklik olmuşsa bunun Meclis’e bildirilip bildirilmediğinin Başsavcılık kanalıyla araştırılması için Meclis Başkanlığı’na başvurdu. Partiden yapılan açıklamada başvuruda, Meclis Başkanlığı’nın Başbakan ve Bakanların ilgili yasaya göre gerçeğe aykırı bildirim, haksız mal edinme, mal kaçırma ve mal gizleme gibi durumlarını, mal beyanlarını mukayese ederek başsavcılığa suç duyurusuna bulunması gerektiğine dikkat çekildi.