'Zülal'in sesi, ebediyen susturulan kadınlarımızın sesi olacak'

İzmir'de, bir erkek tarafından öldürülen Zülal Tütüncü için eylem yapıldı. Tütüncü'nün arkadaşı Ezgi Yavuz, "Zülal'in sesi, ebediyen susturulan kadınlarımızın sesi olacak" dedi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmirli kadınlar, 2 gün önce üniversite öğrencisi Günhan Öztürk tarafından bıçaklanarak öldürülen Zülal Tütüncü için eylem yaptı. "Yasta değil isyandayız" pankartı açan kadınlar, kadın cinayetlerinin politik olduğunu belirttiler.

'ARTIK SUSMAYALIM'

Bornova Küçükpark'ta yapılan eylemde Zülal Tütüncü'nün arkadaşları adına söz alan Ezgi Yavuz, şunları söyledi:

"Bugün burada kadınların toprağı olmadığı, bu vahşi ve acı gerçeği bir kez daha gözler önüne sermek için toplandık. Bizim bir kadınımız daha katledilerek öldürüldü. Sınıf arkadaşımız, dostumuz, güler yüzlümüz, mavişimiz, Zülal’imiz vahşice bir cinayete kurban gitti. Bugün bizim sesimiz; Zülal'in sesi, annelerimizin sesi, kız kardeşlerimizin sesi, ebediyen susturulan kadınlarımızın sesi olacak. Biz artık şiddet gören, işkence çeken, öldürülen kadınlarımızın sesi olarak kulaklarda yankılanacağız. Zülal'imiz gibi katledilecek olmayı kabul etmeyeceğiz. Kayıplarımızı geri getiremeyecek olsak da artık susmayalım." (DUVAR)