Musa Anter davasında Sabah gazetesi çalışanı Abdurrahman Şimşek dinlendi

Musa Anter cinayeti ve JİTEM Ana Davası, Ankara 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada Sabah gazetesi özel istihbarat müdürü Abdurrahman Şimşek dinlendi. Şimşek, Orhan Miroğlu'nun, "Sen bu işlerle uğraşma. Devlet bu olayı çözmedi siz niye uğraşıyorsunuz?" dediğini öne sürdü.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Yazar Musa Anter'in öldürülmesi ve Orhan Miroğlu'nun yaralanmasına ilişkin eylemlerden sorumlu tutulan "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'ın da sanık olduğu JİTEM davası Ankara 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Sabah gazetesi özel istihbarat müdürü Abdurrahman Şimşek bugünkü duruşmada ifade verdi.

Musa Anter'i öldürdüğü iddiasıyla 2012'de tutuklanan, bir önceki duruşmada ise 5 yıllık tutukluluk süresi dolduğu gerekçesiyle tahliye edilen sanık Hamit Yıldırım bugünkü duruşmada hazır bulundu. Musa Anter'in oğlu Dicle Anter, Yıldırım'ın tahliyesini “Yargılama bitmeden tahliye kararının alınmış olması bizim için üzücüdür... Yargısal bir katliam, vicdanları kanatan bir süreç” sözleriyle değerlendirmişti.

'HABER KAYNAĞIM CİNAYETİN HAMİT YILDIRIM TARAFINDAN İŞLENDİĞİNİ SÖYLEDİ'

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu’nun da katıldığı duruşmaya SEGBİS’le (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) bağlanan Abdurrahman Şimşek, Anter cinayeti ile ilgili yaptığı araştırmanın bilgilerini mahkeme heyetiyle paylaştı.

O dönem kendisinin Sabah gazetesinin istihbarat müdürü olarak çalıştığını söyleyen Şimşek, şöyle konuştu:

"Haber kaynağım bana, Hamit Yıldırım’ın yakın akrabalarından birisinin Musa Anter cinayetinin Hamit Yıldırım tarafından işlendiğini kendisine söylediğini belirtti. Haber kaynağımın aktardığına göre Hamit Yıldırım bu cinayeti işlediği için pişman olduğunu ve cinayetin işlendiği dönemde genç olduğunu da aktarmış. Ama kime, hangi akrabasına söylediğini bilmiyorum. Yine kaynağım tarafından bana aktarılan diğer bir bilgi ise Yıldırım’ın devletle çalıştığı durumu da var. İsterseniz size, bana bu aktarımlarda bulunan şahsın bilgilerini de aktarırım."

'MAHMUT YILDIRIM KAÇIRILIP ÖLDÜRÜLDÜ'

Üst düzey bir jandarma personeline dayandırdığı bazı iddiaları da paylaşan Şimşek, “Yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım’ın eski adı Özel Harp Dairesi olan birim personellerince kaçırılıp öldürüldüğünü, Yıldırım'ın cenazesinin görüntüsünün video kaydının alındığını ve üst düzey jandarma istihbarat komutanları tarafından izlendiğini söyledi.

Şimşek, “Bana anlattığını mahkeme heyetine de anlat dediğimde o kişi bana ‘can güvenliğim söz konusu olduğu için bunu yapamayacağım’ dedi” diye konuştu.

'SEN BU İŞLERLE UĞRAŞMA'

Araştırması sırasında Orhan Miroğlu ile de röportaj yaptığını hatırlatan Şimşek, Miroğlu’nun kendisine “Sen bu işlerle uğraşma. Devlet 20 yıldır uğraştı olayı aydınlatmadı. Devlet bu olayı çözmedi siz niye uğraşıyorsunuz” dediğini öne sürdü.

Anter ailesinin avukatı Selim Okçuoğlu, Abdurrahman Şimşek’in bir sonraki duruşmaya SEGBİS yöntemiyle değil bizzat katılmasını talep etti.

Duruşmada ifade veren Hamit Yıldırım, “Ben olayın mağduruyum. Bana oyun oynandı. Benim kardeşlerim şehit oldu. Türk bayrağını seviyorum. Askerimi seviyorum” dedi. Duruşma 4 Nisan 2018 tarihine ertelendi.

TANRIKULU: FAİLİ MEÇHUL SONUCA GİDEN YARGILAMA

Musa Anter'in oğlu Dicle Anter ile birlikte çektirdiği fotoğrafı duruşma öncesi sosyal medya hesabından paylaşan CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu, fotoğrafa, "Fail belli bir cinayete kurban giden Musa Anter'in faili meçhul bir sonuca doğru giden yargılamasında Dicle Anter'le duruşmayı bekliyoruz" notunu düştü. (DUVAR)