'Maraş Katliamı'nda komşuları için çırpınanlar da vardı'

Avukat Seyit Sönmez, Maraş Katliamı'nda komşularını korumaya çalışanların hikayelerini anlattı. Sönmez, "Canları pahasına komşularını korumaya çalışanlar da vardı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avukat Seyit Sönmez, Maraş Katliamı'nın yıl dönümünde, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda, komşularını korumaya çalışanları anlattı. Sönmez, "Komşusunu katledenler olduğu gibi canları pahasına komşularını korumaya çalışan komşular da vardı" şeklinde paylaşım yaptı.

Kahramanmaraş’ta, 19 Aralık ve 26 Aralık 1978’de yaşanan ve Alevileri hedef alan katliamda, resmi rakamlara 111 kişi öldürüldü. Katliam üzerine çalışmalar yapan avukat Seyit Sönmez, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda, komşularını korumaya çalışanların hikayesini anlattı.

'HEP BERABER FRANSIZLARA KARŞI SAVAŞTIK, DİNİMİZ BÖYLE DEĞİL'

Sönmez'in aktardığına göre, Sakarya Mahallesi'nde oturan Emir Hasan, "Biz hep beraber Fransızlara karşı savaştık, bu memleketin çocuğuyum, dinimiz böyle değil" diyerek evleri dolaşmış. Hasan, Safiye Ünlüdağ'ı çarşaf giydirerek katliamcılardan kaçırmış. Safiye Ünlüdağ'ın ev sahibi Hacı Cesur da, çarşaf giydirilen komşusunu erkekler hamamının üstünde saklamış.

Münevver Tabak ise, komşuları korumaya çalışırken katliamcılar tarafından dövülüyor. Büyük İmalı Köyü'nden Ahmet Güldüren, köylülerinin adam öldürdüğünü söyleyerek komutanlığa başvuruyor ve katledilenlerin Musa Ünlü, Ali Ün ve Cemal Bayır olduğu anlaşılıyor.

Seyit Sönmez'in paylaşımları şöyle:

(HABER MERKEZİ)