Hüseyin Çapkın'ın tahliyesine karar verildi

FETÖ davasında, duruşma savcısı, Hüseyin Avni Mutlu ve Hüseyin Çapkın'ın da bulunduğu 4 sanığın tahliye edilmesini istedi. Mahkeme, Çapkın'ın tahliyesine karar verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - FETÖ davasında tutuklu yargılanan eski vali Hüseyin Avni Mutlu ve eski emniyet müdürü Hüseyin Çapkın'ın tahliye edilmesi istendi. Savcı, Mutlu ve Çapkın'la beraber 2 sanığın daha tahliyesini talep etti. Çapkın'ın tahliyesine karar verilirken, Mutlu'nun tutukluluk hali devam edecek.

"FETÖ'nün mülkiye yapılanması" davasında, aralarında eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın da bulunduğu 11'i tutuklu 15 kişinin yargılamasına devam edildi.

SAVCI: GÖRÜŞMELER ÖRGÜT ÜYELİĞİ İÇİN YETERLİ DELİL DEĞİL

İstanbul 30'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, savcı Uğur Yaşar Güngör mütalaasını açıkladı. Güngör, sanıkların 15 Temmuz darbe teşebbüsü faaliyetleri içerisinde olduklarına, bu suçların failleriyle irtibatlarına veya bu suçlara iştiraklerine dair soyut değerlendirme dışında herhangi bir anlatıma rastlanmadığını belirtti.

Savcı Güngör, mütalaasında "(FETÖ) tabiri caizse her kapıyı güler yüzle çalmış, insanların güvenini kazanmak için azami gayret sarf etmiştir. Mülki idare amirliği görev sosyal ilişkiler bakımından önem arz eden bir kamu görevidir. Hal böyle olunca sanıkların bir kısmının FETÖ'nün çatı yapılanmasında yer aldıkları sonradan tespit edilen bazı isimlerle normal (gizliliği bulunmayan) hatlar üzerinden bir dönem irtibat kurmuş olmalarının örgüt üyeliği suçu yönünden yeterli delil görülmesinde isabet bulunmayacaktır" dedi.

5 SANIĞIN TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMI TALEP EDİLDİ

Mütalaada, sanıklar Hüseyin Avni Mutlu, Hüseyin Çapkın, Feyzullah Özcan ve Haluk Nadir'in tahliyesini talep edildi. Diğer tutuklu sanıklar Fatih Şahin, Murteza Balcı, Erdal Çakır, Nurullah Çakır ve Yusuf Yavascan'in ise tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesi istendi. Mütalaada, iki sanık hakkındaki değerlendirme ise mahkemenin takdirine bırakıldı.

MAHKEME BAŞKANI, ÇAPKIN'IN TAHLİYESİNE ŞERH KOYDU

Mahkeme heyeti yaklaşık bir saatlik aranın ardından kararını açıkladı. Heyet, sanıklar eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, eski İstanbul Vali Yardımcısı Haluk Nadir, eski Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan ve Eski Mülkiye Başmüffettişi ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Genel Sekreteri Yılmaz Kurt'un tahliyesine karar verdi. Hüseyin Çapkın hakkında ev hapsi kararı verilirken, diğer sanıklar hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirildi. Çapkın'ın tahliyesi kararına mahkeme başkanının muhalefet şerhi koyduğu belirtildi.

MUTLU'NUN TUTUKLULUĞUNUN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun da bulunduğu 7 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Üye hakimlerden birinin Mutlu'nun tutukluluğunun devamı kararına karşı muhalefet şerhi koyduğu belirtildi.

Mahkeme heyeti, mütalaasını hazırlaması için dava dosyasının savcılığa gönderilmesine karar verdi. Bir sonraki duruşma, 8 Şubat'ta görülecek. (İSTANBUL/DHA)

Mehmet Ağar, Hüseyin Çapkın'a kefil olduMehmet Ağar, Hüseyin Çapkın'a kefil oldu