CHP: Bahçeli terörist arıyorsa, Maraş ve Çorum'a baksın

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Deniz Gezmiş'e terörist diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye tepki gösterdi. Cankurtaran, "Bahçeli’ye söylemek lazım, terörist arıyorsa Maraş ve Çorum’da çocukları, kadınları baltayla kesenlere baksınlar" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, CHP Bandırma İlçe Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Cankurtaran, eski futbolcu ve yorumcu Rıdvan Dilmen’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için yaptığı "Parkasız Deniz Gezmiş" benzetmesini eleştirdi.

Cankurtaran, “Zamanında kendini BOP eş başkanı olarak ilan eden birinden antiemperyalist olabilir mi? Erdoğan bugün kendi çıkarlarından dolayı ABD’yi eleştirebilir. Reza Zarrab olayından dolayı çıkarlar ters düşmüş durumda. Emin olun ki, Zarrab olayı çözüldükten sonra AK Parti’nin de Erdoğan’ın da Amerika aşkı depreşecek" diye konuştu.

'HİÇ KİMSEYİ GEZMİŞ'LE KIYASLAMAK HADDİ DEĞİLDİR'

Dilmen'in sözlerini "cehalet" şeklinde nitelendiren Cankurtaran, "ABD Başkanı Trump aradığı takdirde, tüm yetkililerin ve Cumhurbaşkanı'nın yine koşa koşa Amerika’ya gideceğinden kimsenin kuşkusu olmasın. Bu anlamda Deniz Gezmiş’e benzetmek, antiemperyalist olarak göstermek çok büyük bir cehalettir diyorum. Deniz Gezmiş, Filistin’in özgürlüğü için Filistin’e gitmiş, savaşmıştır. Bütün dünyanın, hatta kendisi gibi düşünmeyenlerin bile saydığı bir devrimcidir. Hiç kimseyi Deniz Gezmiş ile kıyaslamak kimsenin haddi değildir” ifadelerini kullandı.

'BAHÇELİ BÖYLE GİDERSE, ERDOĞAN'IN AVUKATLARI İŞSİZ KALACAK'

Yasemin Öney Cankurtaran, Dilmen'in sözleri hakkında açıklama yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ’a da tepki gösterdi. Bahçeli ve Özdağ'ın, Deniz Gezmiş için "terörist" dediklerini hatırlatan Cankurtaran, şunları söyledi:

"Bahçeli, böyle giderse, hem AK Parti’nin hem de Erdoğan’ın avukatları işsiz kalacak. Bahçeli onların avukatlıklarını üstlenmiş durumda. Hangi konu olursa önce kendisi açıklama yapıyor. Şimdi Bahçeli’ye söylemek lazım, terörist arıyorsa Maraş ve Çorum’da çocukları, kadınları baltayla kesenlere baksınlar. Ya da Bahçelievler’de eterle bayıltıp ardından öldürdükleri öğrencilere baksınlar. Selçuk Özdağ’a gelince; yıllarca Suriye’de kafa kesen cihatçıları, hani kendilerinin de silah gönderdiği cihatçıları bize devrimci diye yutturmaya çalışanlar bunlar değil miydi? Deniz Gezmiş hiç kimseyi öldürmemiş gerçek bir devrimcidir. Herkesin dünyada saygısını kazanmıştır. Lütfen ne Bahçeli ne de Özdağ, Deniz Gezmiş’in adını ağızlarına alsınlar” diye konuştu. (BALIKESİR/DHA)