Arif Sağ: Küba sahtekarlık yapmıyor

Akciğer kanseri tadevisi için Küba'da aşı tedavisi gören Arif Sağ Türkiye'ye geri döndü. İstanbul'da tedaviye devam edeceğini belirten Sağ, Küba'daki sağlık sistemini dürüst olarak nitelendirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Uzun süredir kanser tedavisi gören Arif Sağ tedavisi için gittiği Küba'dan döndü. Yaklaşık bir hafta kaldığı Küba'da tedavi sürecini ve Küba izlenimlerini aktaran halk müziği sanatçısı Sağ, "Ben bilime inanırım. Bilim Küba’daki ilacı kabul ettiği için kabul ettim. ve orada müthiş bir insani disiplin ile karşılaştım" şeklinde konuştu.

Birgün'den Meltem Yılmaz'ın söyleşisinde, Küba'nın ne kadar mutlu bir şehir olduğundan bahseden sanatçı, herkesin keyifli olduğunu ve sokakta şarkı söyleyerek gezdiğini ekledi. Doktorunun tavsiyesiyle Küba'ya giden Arif Sağ ülkenin sağlık sektörü hakkında "Biliyorsunuz pek çok alanda ilaç üretiyorlar, burada 2 bin 700 dolara satılan bir aşı orada 30 dolar. O ilaçlar, kendi halkına bedava. Hastanedeki tüm tedavi bedava. Kanser oranı sıfır gibi duruyor. İnsanlar huzurlu. Ekmek, yiyecek, her şey; ev, hastane, okuma, bedava. Bir insanın yaşamı için ne varsa hepsi bedava. Devlet bir de olur ya, lazım olur diye 30 lira da veriyor” dedi.

"KÜBA TEDAVİ EDEBİLECEKSE ÇAĞIRIYOR"

Küba’da sedef hastalığı ve romatizmaya karşı ilaç geliştirildiğini anlatan Sağ ayrıca, Küba’da dil altına damlatılan bir damla tedavisi uygulandığını, bunu Türkiye’de sürdüreceğini ifade etti. Gazeteye konuşan Sağ "Küba’da devlet vatandaşının tüm gereklerini aslanlar gibi yerine getiriyor, vatandaşa da işini yapmak düşüyor, olay bu. Okumamış adam yok Küba’da. Taksiye biniyorsunuz, taksici yüksek mühendis... Bir de dışarıdan herkesi tedavi etmiyorlar, ellerindeki ilaçlar işe yarayacaksa çağırıyorlar, sahtekarlık yapmıyorlar yani. Tabii bu noktada beğenin veya beğenmeyin, ideolojik birliğin önemi ortaya çıkıyor. Aynı lidere inanmanın gücü… Che Guevara, tüm Küba halkının lideri çünkü halk “o bizim için mücadele etti” diyor, olaya öyle bakıyor. Oysa bizde sağ lider, sol lider, orta lider… Bu ülke bir lider çöplüğüne döndü. Kimi geliyor 30 sene kalıyor, kimi 3 gün sonra gidiyor. Takip etmek mümkün değil" dedi.

Söyleşinin tamamı