HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemabay: Deniz Gezmiş yaşasaydı Demirtaş'la aynı koğuşta olurdu

HDP, Rıdvan Dilmen'in 'Parkasız Deniz Gezmiş' açıklamasına tepki gösterdi. Eş Genel Başkanı Serpil Kemabay, "Bugün Deniz Gezmiş yaşasaydı Selahattin Demirtaş’ın koğuşunda olurdu" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen'in Cumhurbaşkanı Erdoğan için yaptığı 'parkasız Deniz Gezmiş' benzetmesine MHP lideri Devlet Bahçeli'den tepki geldi. Dilmen, Bahçeli'ye yanıt verdi. Konuyla ilgili son açıklama ise HDP'den geldi.

'DEVRİMCİ GELENEĞİ GELECEĞE TAŞIYACAĞIZ'

Bu tartışmanın ardından konuşan HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemabay'ın açıklaması HDP'nin Twitter hesabından paylaşıldı. Kemalbay, "Bazıları Deniz Gezmişlerden yola çıkıp Erdoğan’ı “Parkasız Deniz Gezmiş” olarak niteliyor. Bu utanç verici yandaşlık arzusuna cevabımız şu: "Bugün Deniz Gezmiş yaşasaydı Selahattin Demirtaş’ın koğuşunda olurdu, cezaevinde olurdu. Bizler Denizlerden, Mahirlerden aldığımız devrimci geleneği, direnişi geleceğe taşıyacağız"

RIDVAN DİLMEN NE DEMİŞTİ?

Eski futbolcu ve futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen Habertürk televizyonunda katıldığı programda İşçi Partili bir babanın oğlu olduğunu vurgulamıştı. Dilmen, “Belki kafa yapacaklar. Ben Tayyip Erdoğan Bey'e baktığım zaman parkasız bir Deniz Gezmiş görüyorum, demokrat sol görüşlü bir insan olduğunu görüyorum. Deniz Gezmiş, Filistin’e gitmiş. Amerika’yla savaşıyor Deniz Gezmiş. Deniz Gezmiş de ‘kahrolsun emperyalizm’ diyordu, Erdoğan da emperyalistlerle mücadele ediyor. Bakın NATO’da iki kişiden düşman olarak bahsedildi, bir ulu önder, büyük Atatürk’ten bir de Recep Tayyip Erdoğan’dan” diye konuşmuştu. (HABER MERKEZİ)